Jana Kušnierová jubileumi, tizedik kiállítása a Galériában

Jana Kušnierová jubileumi, tizedik kiállítása a Galériában


Esemény részletek


A felújítás után 2024. január 30-án nyitják meg az első kiállítást a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri Galériájában. Jana Kušnierová helyi képzőművész Dozrievanie (Érlelődés) című jubileumi, tizedik egyéni kiállításának ünnepélyes megnyitójára 16:00 órától kerül sor. 

Jana Kušnierová kora gyermekkorától folyamatosan foglalkozik képzőművészettel, későbbi tanulmányai is szorosan kapcsolódtak ehhez a területhez. Pedagógusként a képzőművészetnek szentelte az életét, és ez máig így van.

,,Azt mondta, valószínűleg ez lesz az utolsó kiállítása, de én ezt nem hiszem. A művész, aki a munkájának él, soha nem hagy fel az alkotással. Olyan népszerűek a képei, hogy el tudom képzelni, ha elutasítana egy újabb teljes kiállítást, az emberek eljönnének megnézni akár csak egy, az alakulás fázisában levő képét is“, jegyezte meg Mgr. Kristína Pakesová, PhD., a kiállítás kurátora.
A kiállítás időrendi sorrendben mutatja be Kušnierová életművét, kezdve két reneszánsz kép másolatával, amiken festeni tanult, egészen a Rozsnyó különböző szegleteit ábrázoló érett festményekig. Profi festőként gyakorlatiasan, elmélkedés és pátosz nélkül áll az alkotáshoz, ezt a határozottságát főleg sokéves önképzéssel érte el. Mostani kiállításának különlegessége a művész magánéletének személyes feltárása is, a fiatalkori naivitás és öröm áttűnése az érett szerelem bemutatása irányába, mely ösztönző minden generáció számára – részletezte a kiállítás érdekességeit a múzeum.

A kiállítás 2024. március 29-ig tekinthető meg.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet