Farsangi foglalkozásokra várja a gyerekeket a Rozsnyói Bányászati Múzeum

2024 február 12. 8:00 - Rozsnyó

A Rozsnyói Bányászati Múzeum farsang idején már hagyományosan érdekes programokkal várja a legkisebb látogatókat. Ezúttal is olyan foglalkozásokkal készültek az óvodás és alsó tagozatos alapiskolás gyerekek számára, melyek fejlesztik a kicsik ismereteit, alkotókészségét és fantáziáját – tájékoztatta portálunkat az intézmény.

A múzeum  munkatársai elmesélik a gyerekeknek ennek a hagyományos ünnepnek az eredetét, azt, hogy elődeink hogyan ünnepelték, és milyen szokásokat tartottak farsang idején. A foglalkozásokat egyúttal összekötötték a gömöri és környékbeli pásztorokat, zenészeket megörökítő Pásztoresztendő című új fotókiállítással is.

„Az idei farsangot hagyományos szellemben ünnepeljük. A legifjabb érdeklődőknek interaktív játékokat készítettünk elő közvetlenül a Pásztoresztendő című kiállításon. Valamikor a pásztorok sokat bolondoztak farsang idején, különféle álarcokban jártak az emberek közé és szórakoztatták őket. Ez a pásztoréletük és szokásaik része volt. Reméljük, hogy tevékenységünkkel felkeltjük a fiatalabb generáció érdeklődését,  és nemcsak szórakozást, hanem új ismereteket is tudunk nyújtani nekik,“ mondta el Badin Gabriella múzeumpedagógus. A foglalkozás végén a gyerekek saját farsangi álarcokat fognak készíteni.

A foglalkozás időtartama 1 óra, a részvételi díj 2 €/tanuló. A programra 2024. február 12-én és 13-án 8:00 és 15:00 óra között várják az óvodás és iskolás csoportokat, a helyszín a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériája (Bányászok tere  25.). A foglalkozáson való részvételre előzetes bejelentkezés szükséges, elérhetőség: Mgr. Badin Gabriella, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék