Bálint-napi égbolt megfigyelés a csillagvizsgálóban

2024 február 14. 18:00 - Rozsnyó

A Gömöri Művelődési Központ Bálint-nap alkalmából izgalmas programokat kínál a rozsnyói csillagvizsgálóban és a Gömöri Hagyományok Házának fazekasműhelyében.

2024. február 14-én, a szerelmesek ünnepén 18:00 órától az esti égbolt megfigyelésére várja az érdeklődőket a rozsnyói csillagvizsgáló. A látogatók teljes szépségében csodálhatják meg a Holdat, a Jupitert, valamint a Bika és a Plejádok csillagképet.

„A csillagvizsgáló egész évben vonzó programokat kínál a látogatóknak a nappali vagy éjszakai égbolt megfigyelésének formájában a kiemelkedő csillagászati jelenségek idején. A cél a csillagászat és a természettudományok népszerűsítése, főleg ha a megfigyeléshez kedvezőek a körülmények és tiszta az ég,“ nyilatkozta Zdeněk Molnár, a Gömöri Művelődési Központ csillagászati részlegének munkatársa.

Bálint-nap alkalmából a csillagos égbolt megfigyelése mellett kerámia workshopot is szervez az intézmény, melyre  február 15-én délután kerül sor és a résztvevők párban fognak alkotni.

A Valentin-napi rendezvények a megye Összekapcsoljuk a szerelmet és a művészetet elnevezésű kezdeményezése keretében valósulnak meg. Páros részvétel esetén csak egy belépőjegyet kell fizetni, a másik belépő így ajándék.

További információ: égbolt megfigyelés – hvezdaren@gos.sk, 0918 244 901, kerámia workshop – recepcia@gos.sk, 0917 419 259.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék