Konferencia: Nemzetek és nemzetiségek Kassa megye területén az idő forgatagában

2024 március 6. 8:00 - Rozsnyó

A Rozsnyói Bányászati Múzeum 2024. március 6-án, szerdán konferenciát szervez, melynek témája a mai Kassa megye területén élő, illetve egykor élt nemzetek és nemzetiségek története – tájékoztatta portálunkat a múzeum. 

„A konferencián való aktív részvételt ígérték nemcsak kollégáink Kassa megyei más múzumaiból, hanem egyéb intézmények, például könyvtárak, műemlékvédelmi hivatalok szakemberei vagy nemzetiségi egyesületek tagjai. Maga az esemény a nyilvánosság számára is nyitott, tehát minden történelemrajongó meghallgathatja azt az előadást, ami a legjobban érdekli,“ nyilatkozta Mgr. Martin Hajduk, PhD., a Rozsnyói Bányászati Múzeum kurátora.

A konferencia fő célja, hogy tizenöt beszámoló révén bemutassa a szakmai és laikus közönségnek a Kassa megye egyes nemzetei, nemzeti kisebbségei történetét érintő új, érdekes ismereteket. Ugyanakkor a rendezvény lehetőséget teremt a résztvevőknek arra is, hogy kölcsönösen tájékoztassák egymást az éppen zajló kutatásokról, együttműködési lehetőséget nyújtva a régiókon átívelő kutatási témáknál.

A programra 8:00 órától 16:00 óráig kerül sor a rozsnyói történelmi városházán. A belépés ingyenes.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum márciusi kínálata

Márciustól változik a Rozsnyói Bányászati Múzeum történelmi tárlatának látogatási időrendje

  • pr-i, Rozsnyó-vidék