Konferencia: Kárpát-medencei magyar női politikai vezetők fóruma

2024 április 18. 14:00 - Kassa

20224. április 18-án és 19-én kerül megrendezésre a Kárpát-medencei magyar női politikai vezetők fóruma című konferencia Kassán, a MaJel Rovás Központban.

A konferencia első napján megtudhatjuk, milyen Európai uniós kihívásokkal áll szemben közösségünk, valamint milyen jelentősége van a nők szerepvállalásának a politikában, közéletben.

Felszólaló Bíró Rozália, az RMDSZ nőszervezetének elnöke, a Külügyi bizottság elnöke, az EPP Women elnöke Erdélyből és Bocskor Andrea EP képviselő, Kárpátaljáról.

Köszöntőt mond Dr. Hetey Ágota, Magyarország kassai főkonzul asszony és Gergely Papp Adrianna, a Magyar Szövetség Nőtagozatának elnöke, Debrőd polgármestere.

A konferencia másnapján kerekasztal beszélgetés lesz arról, vajon mihez volt szükség a legnagyobb bátorságra a megkérdezetteknek életük, pályafutásuk során?  A beszélgetés részvevői: Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, a Külügyi Bizottság alelnöke /HU/, Csöbör Katalin, parlamenti képviselő, a Nő a Siker Alapítvány alapítója /HU/, Battyány- Schmidt Margit, a Magyar Női Unió Egyesület elnöke /HU/, Kovács Elvira, Parlamenti képviselő, a Szerbiai Képviselőház alelnöke, valamint Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Járási Szervezetének elnöke, a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselője. A beszélgetést Gergely Papp Adrianna vezeti.

Délután beszámolót hallhatnak a Szeretettáska programon belül a gyűjtésről, eredményekről Bauer Ildikó, a Magyar Szövetség Nőtagozatának alelnöke és Bokor Réka, a gyűjtés koordinátora részéről.

Végül a konferencia résztvevői sétát tesznek a kassai Fő utcán és kötetlen beszélgetésre térnek be a Lőcsei házba, a mai Szlovákia területén lévő legrégebbi fogadóba.

  • Rozsnyó-vidék