A Gombaszögi Nyári Táborba látogat szerdán a köztársasági elnök

A Gombaszögi Nyári Táborba látogat szerdán a köztársasági elnök

Idén július 15-21. között zajlik a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb nyári rendezvénye: egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. Ezúttal a szerdai programból szemezgettünk.

2019. július 17. szerda

A tábor története egyik legjelentősebb eseményének ígérkezik, hogy Gombaszögbe látogat Zuzana Čaputová köztársasági elnök asszony, akivel 15:00 órától Mózes Szabolcs, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium igazgatója beszélget a Tóth Károly sátorban.

Ezen kívül több érdekes beszélgetésre is számíthatunk a nap folyamán. 13:30-tól a Kisebbségi Kulturális Alap elmúlt két évéről tartanak kerekasztal-beszélgetést Molnár Norbert, Zsélyi Katalin, Csanda Gábor, Hégli Dusan és Tóth Tibor részvételével. A beszélgetést Sánta Szilárd vezeti a Tóth Károly sátorban. 15:00 órától kezdődik a Labirintus udvarban A játék helye az iskolában című oktatási kerekasztal, a résztvevők: Kantár Hajnalka (élmény)pedagógus, Rakottyay Katalin (dráma)pedagógus, a Vekker Műhely egyik alapítója, Halász Anita, egy ausztriai Waldorf-iskola pedagógusa, a moderátor Urbán Péter tréner, a TANDEM, n.o. vezetője.

Szintén 15:00 órától a B-612 sátorban Mucha Dorka, Dékány Niki, Tóth Helen és Durica Katarina beszélget, a téma a Nők a művészetben. A Ma7 szervezésében ugyancsak 15:00 órától Bukovszky László és Horony Ákos vitája következik a kétnyelvűségről. 17:00 órától Csehy Zoltán lesz a B-612 sátor vendége, majd főszerkesztői fórum várható 17:30 órai kezdettel a Kocsmakertben a Trafik.sk szervezésében. A beszélgetés résztvevői Barak Bálint (Parameter.sk) és Molnár Judit (Ma7), a műsorvezető Izsák Gergely (Trafik.sk).

A televíziós riportjairól ismert Vujity Tvrtko előadása 12:00 órától látható a Tóth Károly sátorban Túl minden határon címmel. A Pajtaszínházban 14:30-kor kezdődik a Pion & The Unicorn – slam poetry, spoken word, rap, jazz etno a Gurigongo Symposium szervezésében. Ugyanitt az Antigoné című darabot adja elő a k2 Színház 18:30-tól, a rendező Fábián Péter. A Labirintus udvarban 19:15-től Kovács Domonkos mesél arról, milyen az élet Andalúziában.

A legkülönfélébb stílusú zenékben is bővelkedik a szerdai program, például 15:00 órától az aranysávos Horyzone verséneklő együttes mutatkozik be a Korona sátorban, 19:00 órától Lakatos Róbert és a Rév zenekar ad koncertet a Folkszögletben, majd később, 23:00-tól a Csángálló zenekar szórakoztatja a folkrajongókat, miközben a Csemadok nagyszínpadon a Follow the Flow koncert zajlik 22:15-től.

A felsoroltakon kívül még sok-sok egyéb program várja a fesztiválozókat, részletesen a tábor honlapján olvashatók, aktuális információk a FB-eseménynél.

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: archív, FB Vujity Tvrtko, FB Zuzana Čaputová


Hagyj üzenetet