Kézműves karácsonyi vásár a kassai üzletközpontban

Kézműves karácsonyi vásár a kassai üzletközpontban


Esemény részletek


A kassai Optima üzletközpontban 2022. december 6. és 18. között valósul meg a karácsonyi vásár, melyen Kassa megyei mesterek mutatják be hagyományos népművészeti termékeiket. A Kézműves Karácsony (Remeselné Vianoce) címet viselő rendezvényt a Kézműves Inkubátorház (RINK) szervezi. 

A két adventi hét folyamán több mint száz, Kassa megyében alkotó kézműves tölti meg a standokat. A látogatók fából, bőrből, agyagból és fémből készült tárgyak közül válogathatnak, de árusítanak majd mézből, gyümölcsből készült termékeket és kézzel varrt játékokat is. A nyolc standon elérhető portékák színes palettáját a hagyományos mesterségek bemutatója egészíti ki – tájékoztatta portálunkat a Gömöri Művelődési Központ. Az érdeklődők kipróbálhatják a korongozást, a csipkeverést, a drótozást, a nemezelést, készíthetnek bőr karkötőt és díszíthetnek mézeskalácsot.

“A kézműves vásár már harmadik alkalommal valósul meg a kassai áruházban, de karácsonyi verzióként ez lesz az első. Mindenki, aki meglátogatja az Optima üzletközpontot, biztosan talál valami kedvére valót” – nyiltkozta Peter Novotný, a Kézműves Inkubátorház menedzsere.

A Kézműves Inkubátorház (RINK) a népi kézműves mesterek és népművészeti alkotók támogatásának különleges formája, és a  hagyományos kézművesség fejlesztése számára kedvező feltételek kialakításának egyedülálló eszköze Kassa megye területén. Kassa Megye Önkormányzata és a Gömöri Művelődési Központ 2019-ben alapították meg, a székhelye a rozsnyói Gömöri Hagyományok Háza.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet