Apollo Mozi: Malá ríša – találkozás a film készítőivel és éves mozijegy sorsolás

Apollo Mozi: Malá ríša – találkozás a film készítőivel és éves mozijegy sorsolás


Esemény részletek


A rozsnyói Gömöri Művelődési Központban működő Apollo Mozi 2020. január 9-én, csütörtökön 19:00 órától mutatja be a Malá ríša (Little Kingdom) című új szlovák romantikus filmdrámát. A környékünkön is forgatott film vetítésén az alkotók is megjelennek, hogy beavassák a közönséget a kulisszatitkokba. A mozi munkatársai pedig meglepetéssel készülnek: a nézők között kisorsolják Sima Martausová CD-jét, sőt öten egyéves ingyenes mozibelépőt nyerhetnek. 

A film nemzetközi szereplőgárdával, szlovák-izlandi koprodukcióban készült – tudtuk meg az intézmény munkatársától. Az alkotók a második világháború időszakába helyezték a film történetét, ami azonban minden időben és környezetben univerzális és érvényes lehet. A kegyetlenséggel teli, rossz időkről szól ugyanis, amely manapság ismét elárasztja világunkat. A film főszereplője a fiatal Eva, aki a háború alatt egy gyárban dolgozik és férje, Jack, aki dezertőrként tért haza elbújni. Ellentéteik az arrogáns gyáros, Bar és az ambiciózus, titokzatos, mindenre képes Cat, aki ismeri Jack múltját. Evát a Viking sorozatból ismert svéd színésznő, Alicia Agneson alakítja, a főbb szerepekben a brit Lachlan Nieboer és az amerikai Brian Caspe látható. A filmben szerepel még a szlovák Ján Jackuliak és Végh Attila, aki egyébként nem színész. A rendező Peter Magát, aki néhány évig Londonban élt. A film érzelmes főcímdalának (Zachovám si svoju tvár) szerzője és előadója Sima Martausová.

A stáb Gömörben is forgatott, például a rozsnyói ferences kolostorban, az alsósajói gyárban, az egykori betléri bányatelepen, de a közeli Stósz és a nagyszabosi alagút is a helyszínek között volt.

„Az alkotók azzal a kérdéssel hívnak a bemutatóra, hogy a hazugság segít-e túlélni? A választ megtudjuk a filmből. A forgatás kulisszatitkait pedig közvetlenül az alkotóktól hallhatjuk, akik személyesen mutatják be Rozsnyón a filmet” – tájékoztatott Anežka Kleinová, a Gömöri Művelődési Központ kulturális menedzsere.

A vetítés helyszíne az Apollo Mozi, a Betléri utca 8-as szám alatt. A filmet angol nyelven, szlovák felirattal vetítik, 15 éven aluliaknak nem ajánlott. A belépő 3€.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet