AranyAsszonyok – a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes vendégelőadása

2019 november 18. 19:00 - Kassa (Košice)

November 18-án 19:00 órától a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes „AranyAsszonyok” című előadását láthatja a kassai Thália Színház közönsége.

 AranyAsszonyok

rituális folklórelőadás

Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.

Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól?
Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz?
Amitől oly régen megfosztva van?

A Böjttől böjtig és Az én mesém c. előadások rendezőjének újabb alkotása, egyfajta szellemi folytatása a megkezdett útnak. Furik Rita a hagyomány szakrális erejével közelít témáihoz, ez esetben a Nőt és a Férfit kívánja visszaemelni méltó helyére, és a Napbaöltözött NagyBoldogasszony jelképével pedig a halhatatlan hitről vall. A folklórba ágyazott motívumok a tánc, az élő népzene és ének nyelvén egyért szólnak: feleleveníteni a hitet az iránt, hogy a Szeretet az egyetlen létező és élhető kommunikációs csatorna.

Jegyár: 6,- €

Jegyek elővételben a Thália Színház szervezési osztályán – személyesen, emailben (info@thaliaszinhaz.sk) vagy telefonon (+421 55 623 36 43)!

  • rozsnyovidek/Thália