Bársonyos emlékek Kassán (1989-2019)

Bársonyos emlékek Kassán (1989-2019)

Az 1989-es romániai forradalom megsegítésének kassai történéseit elevenítik fel az egykori résztvevők 2019. december 14-én, szombaton a Thália Színházban. A 16:00 órakor kezdődő rendezvény főszervezője a Kassai Magyarok Fóruma, társszervező a Thália Színház. A visszaemlékezés jegyében gyertyagyújtásra kerül sor a színház lépcsőjén, majd pódiumbeszélgetés következik a 30 évvel ezelőtti segélyakció résztvevőivel. A programban fellép a Zekeres és az EMMA zenekar, közreműködnek: Bodnár Attila, Dudás Péter, Faber Zsolt, Fabó Mária, Fabó Tibor, Gazdag József (id.), Hanesz Zoltán, Kiss Palencsár Ildikó, Köteles Szabolcs, Liška Daniel, Molnár István (Molni), Petrik Zsolt, Rácz Olivér, Varga Vica, Viszlay Tibor és még sokan mások.

A közönség egy kisfilmet is megtekinthet a tháliás gyűjtésről, emellett fotókiállítással, korabeli dokumentumok bemutatásával idézik vissza a forradalmi időket. Az utóbulit a Márai Stúdióban kávézójában tartják (19.00-24.00).

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: +421 55 6233643, info@thaliaszinhaz.sk .

“Az 1989-es forradalmi napokról, azon belül is a Thália Színházban 1989 decemberében zajló, a romániai forradalmárok megsegítésére szervezett gyűjtésről fogunk megemlékezni az esemény 30. évfordulója alkalmából. A rendezvényre 2019. december 14-én (szombat) kerül sor a Thália Színházban és a Márai Stúdióban” – tájékoztattak a szervezők. “Valamennyi érdeklődőt szeretettel várjuk, nagyon örülnénk, ha sokan jönnének el azok közül, akik annak idején részt vettek a „Tháliás gyűjtésben”. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy ha tud olyan emberről, aki részt vett a gyűjtésben, akkor hívja fel a figyelmét a rendezvényünkre, hiszen ez egy vissza nem térő alkalom, ahol olyanok is találkozhatnak, akik harminc éve nem látták egymást. A programban főként az egykori résztvevők által előadott művészeti produkciók és pódiumbeszélgetések lesznek és tervezünk egy fotókiállítást.”Hagyj üzenetet