Cineama 2022 – Kassa megyei amatőr filmesek ünnepe

Cineama 2022 – Kassa megyei amatőr filmesek ünnepe


Esemény részletek


A Gömöri Művelődési Központ (GOS), Kassa megye kulturális intézménye 2022. június 18-án, szombaton szervezi meg Rozsnyón a Cineama 2022 amatőr filmes alkotások megyei versenyét. Előző este a nosztalgiáé lesz a főszerep, a Gemerfilm filmklub retro alkotásait láthatják az érdeklődők.

Az esemény helyszíne a Gömöri Hagyományok Háza (Betléri utca 8.), ahol szombaton délelőtt 10:00 órától, a verseny keretében 23, különböző műfajű filmet mutatnak be. Dokumentum- és játékfilmet, animációs filmet, illetve tehetséges fiatal alkotók kísérleti műveit láthatja a közönség, melyek kivitelezése nem marad el a profi alkotásoktól.

A Gömöri Művelődési Központ immár 26. alkalommal rendezi meg a filmes verseny megyei fordulóját. A nem hivatásos filmesek seregszemléje felkutatja a tehetséges alkotókat, fejleszti a kreativitásukat, és a program részeként szakmai szemináriumot is biztosít számukra – tájékoztatták portálunkat a szervezők. Filmes szakemberekből álló zsűri dönt a díjazottakról és arról, ki jut tovább az országos fordulóra. Az egyes kategóriák győztesei már hagyományosan Goskar-szobrocskát nyernek, ami a tekintélyes filmes Oscar-díj gömöri változata.

A verseny révén teret biztosítunk az amatőr filmes szerzőknek művészi alkotókészségük, tehetségük és technikai készségeik fejlesztésére. A résztvevők egyúttal megtanulják kifejezni a nézeteiket, álláspontjukat. Örülünk, hogy bemutatkozási lehetőséget tudunk nyújtani a fiatal tehetségeknek,“ nyilatkozta Helena Novotná, a Gömöri Művelődési Központ igazgatónője.

Retro Gemerfilm

A Cineama, az amatőr filmek országos versenye idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Szintén jubileumra készül a rozsnyói Gemerfilm filmklub, mely idén lesz 45 éves. „A gömöri filmesek lelkesedése munkásságuk, dokumetumfilmjeik, riportjaik és játékfilmjeik révén a régi idők jelentős tanúságát hagyta hátra. A verseny előtti napon, június 17-én 17:00 órától szeretettel várjuk az érdeklődőket ezeknek a filmeknek a vetítésére Retro Gemerfilm címmel,“ tolmácsolta a meghívást Anežka Kleinová, a GOS kulturális menedzsere.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet