Debrődi búcsú – könyvbemutató, Republic koncert

2015 június 26. 16:00 - Debrőd (Debraď)

Ünnepi önkormányzati ülést tartanak Debrőd fennállásának 760. évfordulója alkalmából június 26-án, pénteken 16 órai kezdettel. 18 órakor kerül bemutatásra Gergely László: Élet a Felső-Bódva vidékén az I. világháború alatt című könyve a helyi kultúrházban. Este 20 órától pedig a Republic koncertezik a debrődi futballpályán. Belépődíj elővételben 4 €, a helyszínen 6 €, gyerekeknek 12 éves korig ingyenes.

plakat_A2-page-001

Június 27-én, szombaton kerül sor a debrődi Szent László búcsúra a Szent László tisztáson, az ünnepi szentmise 11.00 órakor kezdődik a Növénytemplomban. 13.30-tól ünnepi műsor várja a látogatókat, közreműködik Kováts Marcell (tárogató), a Debrődi Tüzikék Éneklőcsoport, a makranci és csécsi éneklőcsoportok, a Parapács zenekar, a Bubulyka gyermektánccsoport és a Csikuska tánccsoport Encsről, valamint a Buzitai Citerások. Az ünnepség alatt lesz baranta bemutató, kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, főzőverseny, továbbá frissítők és tájjellegű ételek kaphatók majd a helyszínen, a Szent László tisztáson. 19 órától kezdődik a táncos mulatság a Mona Lisa Smile zenekarral a helyi kultúrház udvarán.

Kedvezőtlen időjárás esetén a szentmise a debrődi Szent Péter-Pál római katolikus templomban, a műsor és a mulatság pedig a kultúrházban lesz megtartva.

 

szt laszlo bucsu

– rozsnyoviek.sk