Filmvetítés az Apollo Moziban: Nech je svetlo

Filmvetítés az Apollo Moziban: Nech je svetlo


Esemény részletek


A Nech je svetlo című, Oscar-díjra jelölt filmet mutatják be 2019. október 10-én, csütörtökön 19.00 órától a rozsnyói Apollo Moziban (Gömöri Művelődési Központ, Betléri u. 8.). A belépő 3€.

Nech je svetlo

(szlovák/cseh dráma, 2019, 93 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott)

A film  főszereplője Milan Ondrík, aki teljesítményéért elnyerte a legjobb színésznek járó díjat a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon. A negyvenéves Milannak három gyermeke van, Németországba jár dolgozni, hogy eltartsa a családját. Karácsonyi hazalátogatásakor tudomására jut, hogy legidősebb fia, Adam egy félkatonai ifjúsági szervezet tagja. Minden felbolydul, amikor a fiú belekeveredik egy olsztálytársa zaklatásába és halálába. Az apának döntenie kell, mit tegyen. Mindeközben feleségével, Zuzkával együtt kezdik megismerni a valódi igazságot a fiukkal, a családjukkal, saját magukkal és a körülöttük levő társadalommal kapcsolatban is. 

A film rendezője Marek Škop, Milan Ondrík mellett szerepel még František Beleš (a pozsonyi konzervatórium diákja), Zuzana Konečná, Ľubomír Paulovič, Daniel Fischer, Kassai Csongor és Varga Anikó is. 
  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet