Gombaszögi Nyári Tábor 2022: csütörtöki programok

Gombaszögi Nyári Tábor 2022: csütörtöki programok

Két – koronavírus-járvány miatt – korlátozott évad után 2022. július 12-e és 17-e között újra megrendezésre kerül a Gombaszögi Nyári Tábor. Idén 27 programhelyszín és közel 500 program várja a fesztiválozókat a Gombaszögi-völgyben.

Ízelítő a csütörtöki kínálatból

Július 14-én 10:00 órától a Tóth Károly sátorban a Szövetség három vezető politikusával, Berényi Józseffel (MKP-platform), Agócs Attilával (Híd-platform) és Mózes Szabolccsal (Összefogás-platform) Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának munkatársa megvitatja, mennyire egységes a Szövetség. Ugyanekkor Barthalos Réka, az Artis Centrum szakmai vezetője és tulajdonosa, konduktor, pszichológus és Urbán Péter, a TANDEM n.o. igazgatója speciális oktatási stratégiákról beszélget a Kocsmakertben.

11:30-tól a Sajón végbement katasztrófa kapcsán Orosz Örs, Dr. Varga Tibor és Ján Korpa aktivistákat Szalai Erika kérdezi a tapasztalataikról a Tóth Károly sátorban. A Kocsmakert előadóban Szeghy-Gayer Veronika: Tost László, Kassa polgármestere című könyvének bemutatója zajlik majd.

A 13:00 órakor kezdődő, Mészáros Krisztina mediátor által vezetett műhelymunka arra keresi a választ, hány szerepben kell helytállnia egy szülőnek? A SZAKC Civil információs napot tart, a Grendel-sátor témája a Női sorsok női szemmel, a Tóth Károly sátorban pedig a nyári fesztiválok kapcsán arról beszél Dr. Zacher Gábor, létezik-e biztonságos kábítószerezés.

14:00 órától a Gaudium kórus lép fel a Korona színpadon, és kezdődik a sakkverseny a Bözsi néni sörözőjében. 15:00 órától  “De mi lett a nővel?” Culka Ottó, Szabó Viktor és Olasz István előadásában a Pajtaszínházban. A DH Móló témája az ukrajnai helyzet, a beszélgetés résztvevői Feledy Botond, Kovács Balázs és Kotiers Róza.

15:30-tól Juhász Katalin, az Új Szó kultúra rovatának munkatársa beszélget a Gorlo Volka zenekar tagjaival a Korona színpadon, közben a Folkszögletben kalotaszegi legényest tanítanak.

16:00 órától Bőd Titanilla és Lovas Emőke beszélget az Új Szó tragikusan fiatalon elhunyt munkatársa, Mészáros György posztumusz kötetéről. 17:30-tól a Labirintus udvarban Lencsés Zoltán előadását hallhatják az érdeklődők: Nepál, Himalája, Annapurna kör – avagy miért szaval az ember Radnótit 4000 m magasan.

20:00 órától a Szifon teraszon a Gorlo Volka, a Kocsmakertben az Eleven Költők Társasága zenél. 20:30-tól a Tükrös zenekar koncertje a Folkszögletben, 21:00 órától Carson Coma a Csemadok-stage-en.

A teljes program a tábor honlapján olvasható.

  • Rozsnyó-vidékHagyj üzenetet