Gombaszögi Nyári Tábor 2022: szerdai kínálat

2022 július 13. 8:00 - Gombaszög

Két – koronavírus-járvány miatt – korlátozott évad után 2022. július 12-e és 17-e között újra megrendezésre kerül a Gombaszögi Nyári Tábor. Idén 27 programhelyszín, köztük 8 zenei színpad és több közéleti, irodalmi, népművészeti és képzőművészeti helyszín várja majd a fesztiválozókat a Gombaszögi-völgyben. A hatnapos fesztivál alatt közel 500 program kínálatából választhatnak a táborozók.  

Július 13-án, szerdán délelőtt a kicsiket várja a GombaOvi, az ifjakat pedig a kovászetetés, a műhelymunka a Grendel-sátorban, kávézás a Rovással, reggeli áhitat a Labirintus udvarban vagy kézműveskedés a Kézműves Házban.

A tábor ünnepélyes megnyitójára 10:30-kor kerül sor, Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke és Orosz Örs főszervező mondanak beszédet.

Ízelítő a további programokból: 11:30-tól a DH Mólón beszélgetés Mészáros András filozófiaprofesszorral arról, mi is a szerelem? 12:00 órától a Tóth Károly sátorban kerekasztal-beszélgetés Berényi Józseffel és Pataky Károllyal a magyar képviseletről a megyei vezetésben. Ugyanitt 13:00 órától találkozás Tóbisz Titusz operaénekessel. 14:30-tól Bárdos Gyulával és Agócs Attilával beszélget Juhász László arról, véget ért-e már a Híd és az MKP évtizedes szembenállása? 16:00 órától Világi Oszkárt, a Slovnaft vezérigazgatóját kérdezi Iván Tamás Közép-Európa energiabiztonsági kilátásairól.

A délután folyamán is lesznek kézműves és fotós foglalkozások, workshopok, közös éneklés a Korona Színpadnál és mamutvadász tanfolyam a Darázsréten. Szó lesz többek között a menekültválságról, a magyar sikerekről az olimpián (Kocsmakert), a világbékéről (Labirintus udvar) és a kutyakiképzés rejtelmeiről (DH Móló) is.

A Folkszögletben kalotaszegi legényest lehet tanulni, majd fellép a Poklade zenekar és a Banda Slovakia. Az esti zenei kínálatban szerepel a 30y, Krúbi és a Jóvilágvan.

A részletes szerdai program a tábor honlapján található.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: archívum