Gombaszögi Nyári Tábor – csütörtöki program

Gombaszögi Nyári Tábor – csütörtöki program

Idén július 15-21. között zajlik a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb nyári rendezvénye: egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. Nézzük, csütörtökön milyen programokból válogathatunk!

2019. július 18. csütörtök

A Bumm.sk szervezésében délelőtt 10:00 órakor a fenntarthatóság divatjáról és a fenntartható divatról lesz szó, Miklós Lászlóval, Lányi Andrással és Szentesi Rékával Sánta Kamilla beszélget, a program helyszíne a Tóth Károly sátor. 12:00-től a kocsmakertben Molnár Csaba rendezővel beszélget Cúth Csaba, a téma: Sorozatok a Trónok harca előtt és után. Ugyanekkor Öko-logikus beszélgetés zajlik a Szoba chillben a KompAkt szervezésében. A Tóth Károly sátorban 17:30-tól kerekasztal-beszélgetés következik Kisebbségi jelképek használata Szlovákiában és a himnusztörvény címmel, vendégek: Fiala-Butora János (jogász), ifj. Mészáros Lajos (jogász), Cúth Csaba (jogász, újságíró), a műsorvezető: Czímer Gábor (újságíró).

A B-612-ben 15:00 órától Peer Krisztián: Nem a sajátod című kötetét mutatják be, 17:00 órától pedig Kukorelly Endre lesz az irodalmi sátor vendége. A Pajtaszínházban 14:30-tól Kultúrkommandó címmel felolvasószínház kezdődik, majd 18.00 órától Znamenák István rendezésében látható Az étkezés ártalmasságáról című darab. Ismét ellátogat Gombaszögre Laár András, akitől a Szoba chillben 19:00 órától megtudjuk, Hogyan ne dögöljünk meg?

A Hagyományok Háza szervezésében kalotaszegi és gyimesi táncokat tanítanak 16:00 órától a Folkszögletben, kísér a Csángálló valamint a Parapács zenekar. 19:00 órától lesz a moldvai táncház és koncert a Tindiával. A Kaschauer Klezmer Band 21:00 órától lép fel a Folkszögletben. Aki pedig még bírja szusszal, 23:00 órától a Parapács zenekar koncertjén rophatja.

A Csemadok Stage Road koncerttel várja a közönséget 20:30-tól, ugyanitt lép színpadra 22:15-től az Intim Torna Illegál, a Kocsmakertben pedig Alvin és a mókusok 22:30-tól.

A teljes program a tábor honlapján olvasható, aktuális információk a FB-eseménynél.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet