Görgői Vadulós – kerékpárverseny a karszton

Görgői Vadulós – kerékpárverseny a karszton


Esemény részletek


2019. július 6-án, szombaton kerül megrendezésre a Görgői Vadulós elnevezésű kerékpárverseny Tornagörgő községben és környékén. Az MTB XC versenyen gyönyörű természet és hihetetlenül szép kilátás várja a résztvevőket, nem utolsósorban pedig egyedi lehetőség tekerni a nemzeti parkban. A győztesek értékes díjakkal térhetnek haza.

“Az amatőr hegyi MTB kerékpárverseny 2. évfolyama, amelynek célja, hogy megmutassa a Szlovák-karszt Nemzeti Park természeti szépségeit. A versenyzőknek lehetőségük van megcsodálni a természet szépségeit Tornagörgő, Szádalmás, Szádelő és Körtvélyes környezetében. A verseny elsősorban a hegyi kerékpározás, az erdei utak és a történelem kedvelőinek kedvez, hiszen a pálya egy része a valamikori Rozsnyóra vezető utat mutatja. A terep egyenetlenségei és kihívásai mellett belekóstolhatnak a Görgői tavakra és a Görgőt körülvevő dombokra, a Galamboskőre néző gyönyörű kilátásba. Ez utóbbi a 14. században IV. Béla menedékhelyeként szolgált. Szép kilátás nyílik a hegy lábánál végigfutó vasútra, amely a hegy domborzatát követi a háttérben a Szádelői-völggyel” – olvasható a verseny honlapján.

A sportesemény reggel 7:00 órakor kezdődik a regisztrációval, 9:00-kor indul a 10 km-es és a Family táv, 10:00-kor lesz az 50 km-es verseny rajtja, majd 10:15-kor indul a 20 km-es táv csapata. A verseny kategóriák szerinti kiértékelésére 14:00 és 16:00 óra között, az első három versenyző beérkezése után fél órával kerül sor.

A verseny ideje alatt 9:00 órától 16:00 óráig kísérőprogramok szórakoztatják a közönséget, a beharangozó szerint lesz ugrálóvár, felfújható csúszda, mini állatkert, habparti, kézműves foglalkozás, sportjátékok és versenyek a gyermekek számára, valamint motorozás.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet