Gyermeknap a Rozsnyói Bányászati Múzeumban: Gömör ásványkincsei

2020 június 5. 9:00 - Rozsnyó (Rožňava)

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, csatlakozva Kassa megye többi kulturális intézményéhez, 2020. június 5-én, pénteken rendezvényt szervez “Gyermeknap a Rozsnyói Bányászati Múzeumban” címmel. Az esemény 9:00 órától 17:00 óráig zajlik a Sentinel Élményközpont Geológiai kutatórészlegének szabadtéri területén, a Šafárik utca 43. szám alatt.

„Örülök, hogy a mai, kissé nehezebb időszakban sem feledkeztek meg a legkisebbekről, és a Rozsnyói Bányászati Múzeum is úgy döntött, kellemessebbé teszi számukra a nemzetközi gyermeknapot. Hiszen ki ne szeretné kipróbálni például az aranymosást, ami minden évben nagyon vonzó programja a múzeumnak. Örülünk, hogy két hónap után a kulturális intézményeink ismét megnyitották kapuikat a nyilvánosság előtt, de arra szeretném kérni a gyerekeket és a szüleiket is, hogy ne feledkezzenek meg a megye létesítményeiben érvényes higiéniai óvintézkedésekről, melyek célja az ő egészségük védelme, “ tájékoztatott Rastislav Trnka kassai megyeelnök.

A múzeum dolgozói ebben az évben is gazdag programmal készülnek, a gyerekeket különféle izgalmas tevékenységek várják, mint például kőzetek kifejtése geológuskalapáccsal, kristálykészítés és sok egyéb érdekesség. A szervezők tájékoztatása szerint mindez természetesen szigorú higiéniai óvintézkedések betartásával valósul meg. A részvételi díj 1 €.

„A rendezvény témája Gömör földtana. Egy rövid előadás, valamint kőzet- és ásványminták bemutatása segítségével legkisebb látogatóink megtudhatják, milyen sokszínű ásványkincseket rejt Gömör földalatti világa,” nyilatkozta Juliána Kelemenová múzeumpedagógus.

  • pre-i, rozsnyovidek, kép: pixabay.com