Hunyadi László – a Magyar Állami Operaház előadása Kassán

2018 február 8. 19:00 - Kassa (Košice)

A Magyar Állami Operaház 2018. február 8-án és 9-én a kassai Angels Arénában mutatja be Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját és Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjének balett változatát. A két előadás a Kárpát-Haza OperaTúra keretében jut el Kassára. A jegyár 11,50 €, jegyek kaphatók a kassai Thália Színházban.

Az Operaház februárban folytatja a határon túli magyarlakta területek látogatását: a csaknem 400 fős karaván ezúttal először Kárpátalja és a Felvidék városait keresi fel, és Erkel Hunyadi László című operáját, valamint Lehár A víg özvegyének balettváltozatát játssza el, mindenhol két-két napot töltve – tájékoztat az Operaház weboldala. Rövid szünet után a Kárpát-Haza OperaTúra stábja délnek fordul, hogy a Délvidék és Őrvidék határmenti városaiban rendezkedjen be két-két napra, és különleges magyar kulturális produkcióival legyen jelen.

A tavaly szeptemberben indult turné eddig páratlan sikert hozott. A Magyar Állami Operaház művészei az intézmény 133 éves története során először látogattak Erdélybe és a Partiumba, a 8 állomáson bemutatott 16 előadást több mint 23 ezer ember látta. A Kárpát-Haza OperaTúra célja most is ugyanaz: valamennyi vidéken nagyszabású előadásokat bemutatni az ott élő magyar közösség, de akár a többségi társadalom tagjai számára is, hisz a művészet mindenkinek kenyere. A Kárpát-Haza OperaTúra ezért különleges lehetőség a jelképes összegért belépő közönség, de az Opera társulata számára is – olvasható az opera.hu oldalon.

Előadások:

Hunyadi László (opera): Kassa / 2018.02.08. / 19:00 – Angels Aréna
A víg özvegy (vígbalett): Kassa / 2018.02.09. / 19:00 – Angels Aréna

– rozsnyovidek, fotó: www.opera.hu