IKATIKA – bemutatják a legkisebbeknek szóló kétnyelvű digitális tananyagot

IKATIKA – bemutatják a legkisebbeknek szóló kétnyelvű digitális tananyagot


Esemény részletek


Az Oktatásügyi Minisztérium új kísérleti programot indított IKATIKA néven, amely a nemzetiségi óvodákba, illetve nulladik osztályba járó gyerekek innovatív jellegű oktatásához nyújt segítséget. A kétnyelvű digitális segédanyagot 2017. szeptember 29-én, pénteken mutatják be a minisztérium képviselői a rozsnyói Óvoda, Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola épületében.

A projekt célja, hogy a kiválasztott magyar, ruszin és roma tanítási nyelvű óvodákban és iskolákban a gyakorlatban teszteljék a legkisebbek oktatásában alkalmazásra kerülő újszerű eljárásokat. A készítők a pedagógusoknak szánt modern módszertani anyagok, valamint a kétnyelvű digitális tananyag segítségével színesebbé és vonzóbbá szeretnék tenni a gyerekek oktatását, mégpedig saját anyanyelvükön.

A projektet Rozsnyón a minisztérium képviseletében Peter Krajňák államtitkár és Prékop Mária, a Nemzetiségi Főosztály igazgatója mutatják be. A sajtótájékoztatón a programba bekapcsolódó pedagógusok mellett a digitális tananyag használatában jártas szakember is részt vesz.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet