Jótékonysági koncert a kis Alex gyógyulásáért

2020 február 25. 18:30 - Rozsnyó (Rožňava)

Életmentő gyógyszerre van szüksége a kis Alex Brdárskynak, amely azonban hatalmas összegbe kerül. 2020. február 25-én Michal Domik, Rozsnyó polgármestere védnöksége alatt kerül megrendezésre az a jótékonysági koncert, melynek teljes bevételével a ritka genetikai betegséggel küzdő Alex gyógyulását támogatják. A rozsnyói sportcsarnokban 18:30-kor kezdődő koncerten zenekarával fellép Marián Čekovský és Lukáš Adamec, valamint az amerikai Lillie Nicol McCloud. Jegyek az Actores Városi Színház pénztárában és a turisztikai információs irodában kaphatók.

Alex 2018. július 20-án született, és szülei néhány hónapos korában szembesültek a szörnyű ténnyel, hogy kisfiuk spinális izomatrófiában, azaz gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenved. A betegség az izomsejteket támadja meg, a páciens nem tudja mozgatni a lábait, nem képes ülni, állni vagy járni, nyelési és később légzési nehézségek léphetnek fel – olvasható az Alex SMA harcos nevű közösségi oldalon.

A család eltökélt célja, hogy megszerezze a kisfiú számára az Amerikában 2019-től elérhető Zolgensma nevű gyógyszert, ami a maga 2,185 millió dolláros árával a világ legdrágább orvossága, és amit Alexnek kétéves koráig, azaz 2020 júliusáig meg kell kapnia.

Mint az oldalon írják, a család bízik az emberek támogatásában, hiszen a közelmúltban Magyarországon is sikerült két, SMA-ban szenvedő kisfiúnak összegyűjteni a drága gyógyszer árát.

Aki szeretné segíteni a kisfiú gyógyulását, az alábbi számlára utalt bármilyen összeggel megteheti: OZ Alexsma, SK18 8330 00000021 0168 4316, vagy a PayPal gyűjtésen keresztül, Alex SMA: https://paypal.me/pools/c/8lpXL3fDB9.

 

  • pr-i, rozsnyovidek