Kiállítás: Rozsnyói Malom 2022

Kiállítás: Rozsnyói Malom 2022


Esemény részletek


2022. szeptember 16-án, pénteken 16:00 órakor nyitják meg a Rozsnyói Malom 2022 című kiállítást a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában (Bányászok tere 25.). Az esemény szervezője a Rozsnyó Testvérvárosaiért Polgári Társulás, mely a 1997-2011 között megvalósult festőtáborok hagyományát folytatja.

A Rozsnyói Bányászati Múzeummal közösen szervezett kiállítás a 23. alkalommal lezajlott Baska József Nemzetközi Alkotótábor résztvevőinek képzőművészeti alkotásaiból mutat be egy válogatást. A festőtábor 2022. augusztus 6. és 13. között valósult meg Rozsnyó testvérvárosaiból érkező művészek részvételével: Budapest Belváros-Lipótvárosból Baska Balázs, a festőtábor alapítójának fia, valamint Erdődy József Attila és Végh Júlia érkezett, Český Těšínből Jósef Drong és Eva Joklová, Szerencset pedig Suhaj Zoltán képviselte. A tábor állandó hazai résztvevői PaedDr. Gabriela Görgeyová, Mgr. art. Roland Neupauer, Kristína Kerekešová egyetemi hallgató és Mgr. Martina Kleinová.

A kiállítás 2022. november 4-ig tekinthető meg Rozsnyón, majd 2023 folyamán a testvérvárosokba vándorol – tájékozatták portálunkat a szervezők.

A Galéria új kiállítása a fotósok szemével mutatja be Rozsnyót

A Rozsnyói Malom kiállítással egy időben bemutatkozik a Galériában öt helyi fotográfus is, Rozsnyó lencsevégen című kiállításuk október 27-ig látogatható.

  • Pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet