LÁTÓSZÖGTÁGÍTÓ közösségépítő és családi nap

LÁTÓSZÖGTÁGÍTÓ közösségépítő és családi nap

Első alkalommal kerül sor a LÁTÓSZÖGTÁGÍTÓ közösségépítő és családi napra a Rozsnyói járásban. A rendezvényt 2022. szeptember 1-jén a barkai kastélyban szervezik meg.

A programban hasznos előadások várhatók a szervezetfejlesztés, ifjúságbevonás, forráslehetőségek és a szervezeti kommunikáció témákban. Mindemellett a járás civil szervezetei mutatkoznak be egy-egy bemutató, fellépés és egyéb programok keretében.

Az Ózd térségében élők egyik igen komoly – még alig felfedezett és kiaknázott – kulturális értéke a barkóság öröksége. A barkó népcsoport a palócok egy igen zárt közössége, különleges motívumvilággal, amellyel a résztvevők kiállítás és divatbemutató keretében ismerkedhetnek meg a rendezvényen.

A nap folyamán a régió családjait színes programok várják. Délelőtt manökenképzés lesz, délután pedig gyermekudvar, benne: játszóház, gyermekfoglalkozások, arcfestés, kézműves foglalkozások, vattacukor, óriáspalacsinta. Zenesarok, benne: hangszerbemutató és daltanulás. Mesedélután kicsiknek és nagyoknak, amelyben fellépnek az Ipolyi Arnold Országos Népmesemondó Verseny díjazottjai a Rozsnyói járásból, de lesz még asszonytársi segítő a XXI. században, házipatika, jóga és ízőrzőtermékek bemutatója, mini festmény és dekupázs kiállítás, valamint Surovec Róbert A halál anatómiája című könyvének bemutatója valósul meg. A nap illúziószínházzal zárul Habók János budapesti bűvész társaságában.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Visszajelzést 2022. augusztus 30-ig az alábbi villámpostán küldhetnek az érdeklődők a résztvevők számának feltüntetésével: latoszogtagito@gmail.com

  • PRO LE-TI


Hagyj üzenetet