Márai Sándor Kaland című drámája nyitja a Thália Színház jubileumi évadát

Márai Sándor Kaland című drámája nyitja a Thália Színház jubileumi évadát


Esemény részletek


A kassai Thália Színház idei, jubileumi évadában elsőként Márai Sándor Kaland című drámáját állítják színpadra. A darab rendezője Beke Sándor, aki ötven évvel ezelőtt a kassai ipari tornatermében alapította meg a színházat. A főbb szerepekben Kelemen Csaba és Kiss Szilvia láthatók. A színmű bemutatójára 2019. október 10-én, csütörtökön 19:00 órától kerül sor (Kazinczy bérlet).

Márai Sándor: 

Kaland

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával. Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között?
A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten, a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született.
Jogosan merül fel a kérdés: miben rejlik ennek az egyetlen helyszínen néhány óra alatt lejátszódó drámának a sikere? Márai úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

  • rozsnyovidek/forrás: www.thaliaszinhaz.sk


Hagyj üzenetet