Mozi a csillagok alatt: Mortdecai

2015 július 9. 21:00 - Rozsnyó (Rožňava)

A Gömöri Művelődési Központ (GOS) hetedik éve szervez nyáresti csillagnézést és szabadtéri mozit a rozsnyói csillagvizsgálóban. A szünidő alatt minden csütörtökön remek alkalom kínálkozik egy kellemes sétára a barátokkal vagy a négylábú kedvencekkel a város fölött álló csillagvizsgálóba, ahol az érdeklődők a kupolában az éjszakai égboltot, a vásznon pedig a filmvilág csillagait csodálhatják meg.

A csillagászati program és filmvetítés júliusban sötétedés után, 21 órakor kezdődik, belépő a csillagvizsgálóba: 1 € vagy kulturális utalvány.

csillagmozi

Az idei második csillagmozi alkalmával, július 9-én egy parádés szereposztású filmet vetítenek:

Mortdecai

(akció-vígjáték, Nagy-Britannia/USA, 2015, 107, 12 éves kor alatt nem ajánlott)

Rendező: David Koepp

Szereplők: Johnny Depp, Ewan McGregor, Paul Bettany, Gwyneth Paltrow, Jeff Goldblum…

mortdecai

Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Charles Mortdecai (Johnny Depp), a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt.
Ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. A tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátoldalára jegyezték fel annak idején a titkos kódot, melynek segítségével hozzá lehet jutni a nácik elrabolt kincseihez.
Elképesztő kalandokba keveredik – de ő természetesen arcrezzenés nélkül veti bele magát a legnagyobb őrületbe is. (port.hu)

– pr-i, rozsnyovidek.sk