Múzeumok Éjszakája a betléri kastélyban

Múzeumok Éjszakája a betléri kastélyban


Esemény részletek


2014. május 17-én, szombaton a Szlovák Nemzeti Múzeum Betléri Múzeuma is bekapcsolódik a Múzeumok és Galériák Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozatba.

A betléri Andrássy-kastély idén is gazdag programmal és esti kastélylátogatással várja a közönséget. A korabeli ruhákba öltözött tárlatvezetőkkel az élen óránként indulnak a csoportok, 18 órakor lesz az első esti belépés a kastélyba, az utolsó csoport 22 órakor indul. A tárlatvezetés útvonala ezúttal áthalad a történelmi könyvtártermen is. A rendhagyó kastélylátogatáson kedvezményes áron vehetnek részt a látogatók, az eredeti 6 és 4 € helyett ezúttal a felnőttek számára 4 €, a gyermekek, diákok és nyugdíjasok részére 2 € lesz a belépőjegy ára. A 6 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

muz ejsz betler

Az esti kastélylátogatás 18 órakor kezdődik, de délutáni kísérőrendezvényekben sem lesz hiány. A kastély előtt 13 órától régiségek között válogathatnak a látogatók, 15 órától Tašíkovo sátra, gyermeksarok és az erdészek által szervezett program várja a legkisebbeket. A kastélyban 17 órától Mgr. Martin Bartoš előadása következik „Vzostup jedného rodu – Andrássyovci v 16.-18. storočí“ (Egy család felemelkedése – Andrássyak a 16-18. században) címmel. 18 órától régi gramofonok kiállítására várják az érdeklődőket, ahol a gyűjtő, Michal Tokovský mesél a kiállított régiségekről. A kastély előcsarnokában megtekinthető az a felújított terítő, mely a krasznahorkai vár tetejének leégésekor sérült meg. A rendezvény egész ideje alatt biztosított a frissítő és a fáklyás kivilágítás, a szervezők minden századik látogatót kis meglepetéssel ajándékoznak meg. A Múzeumok Éjszakája 22.30-23.00 óra körül tűzijátékkal ér véget a betléri kastélyban.

-pr-i, rozsnyovidek.sk

fotó: https://www.facebook.com/MuzeumBetliar?fref=ts

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet