Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok


Esemény részletek


A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára a gödöllői régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A fesztivállal egy időben 19 magyar és 2 erdélyi helyszínen természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatása kerül levetítésre az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül. Ez utóbbihoz csatlakozott az Aggteleki Nemzeti Park is – a Vörös-tói Látogatóközpontban két nívós természetfilm ingyenes vetítésével várják a közönséget 2018. május 26-án és 27-én.


Helyszín

Vörös-tói Látogatóközpont (megközelítés)

Program

Film címe: A rejtőzködő természet (Nature in hiding)
Rendezte: Végh Attila
Időtartam: 66:53
Szinopszis: A film esszéisztikus felütéssel indul: a lessátor mint a meditáció helye. A film alcíme: Vizek, rétek, erdők. E három fejezet a Duna-kanyar, a hortobágyi puszta, valamint az Északi-Középhegység tájaira kalauzolja el a nézőt. A befejező jelenetben ismét emelkedettebb hangú a narráció: a természet képes rá, hogy az embert visszavezesse saját természetéhez.

Vetítési időpontok: 2018. május 26., 1000, 1130, 1300, 1430


Film címe: Tiltott Zóna – Harctéren a vadvilág (Forbidden Zone – Wildlife on the Battlefield)
Rendezte: Mosonyi Szabolcs
Időtartam: 43 perc
Szinopszis: Budapesttől alig karnyújtásnyira, Táborfalva határában tábla állítja meg az érkezőt: belépni életveszélyes és tilos. Itt kezdődik a tiltott zóna, Magyarország második legnagyobb katonai lő- és gyakorlótere, ahol másfél évszázada folynak harcászati gyakorlatok. A veszély és a tiltás ellenére a zóna mégis sűrűn lakott. Számtalan növény- és állatfaj éli itt titkos életét, közöttük olyan ritka lények is, amelyek szinte teljesen eltűntek a művelt, alföldi tájról. A fegyverek védik őket.

Vetítési időpontok: 2018. május 27., 1000, 1100, 1200, 1300, 1400, 1500

A vetítések ingyenesek!
Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  • rozsnyovidek/ANPI


Hagyj üzenetet