Retrokiállítás a Galériában – a közelmúlt nosztalgikus tárgyait gyűjtötték össze

Retrokiállítás a Galériában – a közelmúlt nosztalgikus tárgyait gyűjtötték össze


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum RETROkiállításának megnyitójára 2019. május 30-án, csütörtökön 15:30 órától kerül sor a főtéri Galériában (Bányászok tere 25.).

A kiállítás célja, hogy az idősebbeknél a közelmúlt iránti nosztalgikus emlékeket idézzen fel, egyúttal közelebbről megismertesse az ifjabb generációval, hogyan éltek abban az időben, milyen tárgyakat használtak, legyen szó hétköznapi holmikról, mint például az elektronikai termékek, játékok, valamint sporteszközök, amiket szüleik, nagyszüleik használtak“ – mondta el a kiállítás kurátora, Mgr. Pavol Horváth.

A kiállított tárgyakat a múzeum nyilvános felhívása alapján gyűjtötték össze különböző magángyűjtőktől, rozsnyói lakosoktól, valamint a Rozsnyói Bányászati Múzeum gyűjteményalapjából. Ezen kívül a múzeum együttműködött a Kassai Állami Levéltár rozsnyói kirendeltségével is, ők korabeli plakátokat kölcsönöztek a RETROkiállításra.

Az érdeklődők május 30-tól szeptember 3-ig tekinthetik meg a retro tárgyakat, és a kiállításhoz különféle kísérőrendezvények is kapcsolódnak majd, melyekről portálunkon is hírt adunk.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet