Kalandos túra a Kossuth-barlangba

Kalandos túra a Kossuth-barlangba


Esemény részletek


Az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai 2023. október 27-én, pénteken 14:00 órai indulással túrát szerveznek a Kossuth-barlangba. 

“Ez a túra nehéznek számít, ezért jó kondíció és mászókészség szükséges hozzá! A nehézségek ellenére viszont érdemes megnézni, ugyanis a barlang minden szempontból különleges. Erőteljes eróziós formakincsek jellemzik, szálkőoszlopok, tarajok mellett vezet az út, miközben helyenként a patak dübörgése, morajlása hallatszik. A túra egészen a Reménytelen-szifonig vezet, az odáig vezető úton feszített drótkötelek segítik a tavon való közlekedést” – olvasható a nemzeti park honlapján.

A barlangban a csoport tagjai saját lámpákkal biztosítják a világítást, valamint sisak használata kötelező! Az aktív patakos barlangban állandó víz van, ezért gumicsizma és/vagy váltócipő, valamint váltóruha használata kötelező.

A túra hossza 1,2 km, időtartama kb. 3 óra. Alsó korhatár: 14 év, létszám: 4-10 fő. Jegyvásárlás: kizárólag online felületen, online bankkártyás fizetéssel.

Túraindulás, találkozási pont: Kúria Oktatóközpont (Jósvafő, Táncsics u. 1.)

A túra előzetes bejelentkezés alapján, a minimum létszám elérése esetén indul.

Lehetőség van a látogatók számára barlangász felszerelések bérlésére az aggteleki Információs Irodában, akár több napra is.

A felszerelések bérlésének díjai:

Barlangász overall: 5.000 Ft/nap

Barlangász sisak: 500 Ft/nap

Fejlámpa: 2.000 Ft/nap

Bővebb információ: Információs Iroda – Aggtelek, +36 48 503 000, informacio@anpi.hu

  • Rozsnyó-vidék, fotó: facebook.com/AggtelekiNemzetiParkIgazgatosag


Hagyj üzenetet