XII. Gömöri Kézműves Népművészeti Fesztivál

XII. Gömöri Kézműves Népművészeti Fesztivál

A hagyományos kézműves fesztiválra 2018. július 28-án, szombaton 9.00 órától kerül sor a várhosszúréti Kézműves Központ udvarán. A kirakodóvásár mellett délelőtt lesz gyermekudvar és kézműves játszóház is. 13.00 órakor kezdődik a koszorúzás a templomkertben, a magyar katonák emlékművénél.

14.00 órától a népművészeti fesztivál keretében fellépnek a palóc mesemondás mesterei: Rigó Ábel, Zagiba Tamás és Bukovics János, a várhosszúréti Mákvirág, Gyöngyvirág és Kéknefelejcs népdalkörök, a szilicei Kökörcsin hagyományőrző népdalkör, a Délibáb citeraegyüttes, a Csirigli népi furulya együttes, a Gyöngykoszorú népdalkör Jászárokszállásról, Major Kinga, Gulyás Vivien és Gonda Zsanett népdalénekesek, a Csillagvirág verséneklő együttes, a liptói Vŕbové prútie néptáncegyüttes, a dernői Napraforgó, Kincskereső és a Borostyán Ifjúsági Néptáncegyüttes a Varjos zenekar kíséretében.

Az esti tombolahúzást követően szabadtéri vigadalom veszi kezdetét, zenél a magyarországi Under Cover és a helyi Labyrynt együttes.

A fesztivált megelőző napon, július 27-én Rozsnyón tartják az I. Országos Kézműves Konferenciát.

 

 

  • pr-i, rozsnyovidek

 

I. Országos Kézműves Konferencia és XII. Gömöri Kézműves Vásár

 Hagyj üzenetet