Vegyél részt te is Gombaszög építésében! – a nyári tábor szervezőinek felhívása

Vegyél részt te is Gombaszög építésében! – a nyári tábor szervezőinek felhívása

A Gombaszögi Nyári Tábor idén visszatér az ősi helyszínre, a Szalóc melletti gombaszögi völgybe, folytatva a művelődési táborok több évtizedes hagyományát. A helyszín felújítását már megkezdték a szervezők, most a közösséghez fordulnak segítségért: kedvezményes építőanyagra kérnek felajánlásokat, természetesen meghálálva a támogatást.

A tavasz beálltával a gombaszögi völgyben hivatalosan is elkezdődött a szezon, ami a szervezők esetében rengeteg munkát is jelent. Tereprendezés, erdőtakarítás, festés, víz- és villanyhálózat kiépítése, padok, új vizesblokk telepítése – ezek mind megoldásra váró feladatok. A gombaszögiek célja egy, az állami struktúráktól független, alternatív találkozóhely és turisztikai információs központ létrehozása a gömör-tornai karszt szívében, amely elősegítené a felvidéki magyarok és a Magyarországról érkező turisták dél-gömöri ellátását, a programkínálat fejlesztését, és az ott található látványosságok megismertetését.

Várják ezért azon szlovákiai magyar vállalkozók felajánlását, akik reklámfelületért és emléktábláért cserében tudnának kedvezményes áron épületfát, pléhtetőt, vezetékeket, saluzókockát, csempét felajánlani, munkagépet kölcsönözni. A támogatók jelentkezését az info@gombaszog.sk címen várják.

10506946_1000503543332807_437549044263998799_o

A Gombaszögi Nyári Tábor tíz év után költözik el a krasznahorkai helyszínről a szintén Rozsnyó járásbéli Gombaszögre. A tábor már hagyományosan július harmadik hetében, július 12 és 18. között lesz. Jegyet már lehet venni a www.gombaszog.sk/jegyek/ oldalon, és ahogy tavaly, ez évben is két régió, a Lévai és a Tőketerebesi járások lakói ingyenes belépőt kapnak, és a régi motorosok szintén kedvezményes hetijegyet válthatnak. A táborral kapcsolatos információkért a facebook.com/gombaszog oldalt is érdemes követni!

  • GNYT


Hagyj üzenetet