A Zsófia – Krasznahorka úrnője című kiállítás júliusi kísérőrendezvényei

A Zsófia – Krasznahorka úrnője című kiállítás júliusi kísérőrendezvényei

A betléri Andrássy-kastély munkatársai júliusban is több érdekes programmal, a Zsófia – Krasznahorka úrnője című kiállításhoz kapcsolódó kísérőrendezvénnyel várják a látogatókat. Érdemes átböngészni a kínálatot, ráadásul az első vasárnapon a kastélylátogatás ingyenes.

DSCF1294

Mindjárt a hónap első vasárnapján, július 3-án 16.00 órától Barczi Gyula művészettörténész, a betléri múzeum igazgatója tart kommentált tárlatvezetést, melynek során az érdeklődők a reneszánsz és barokk kori nemesi udvarok művészetével és kultúrájával ismerkedhetnek meg.

Igazi különlegességnek ígérkezik a következő program, ugyanis a vár tetőszerkezetének 2012-es leégése óta a látogatók csak néhányszor léphettek be a krasznahorkai várba. Július 15-én, pénteken 17.00 órakor egy esemény kedvéért újra megnyílnak az évszázados kapuk, a vár kápolnájában – ahol üvegkoporsóban hosszú időn át pihent Serédy Zsófia természetes úton mumifikálódott holtteste – mutatják be a Zsófia – Krasznahorka úrnője című kiállítás katalógusát.

DSCF1175

Ha nyár, akkor romantika – július 16-án 18.00 órától szerelmes musical dalok csendülnek fel a betléri kastélyban Mirka Drínová és Peter Makranský, a pozsonyi Új Színpad művészei előadásában. A szervezők a történelemkedvelő közönségre is gondoltak: „Nő a várban a 17. és 18. században” címmel Dr. Lengyel Tünde, a Szlovák Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének történésze tart előadást július 22-én, pénteken 17.00 órától.

A hagyományos Andrássy piknikre július 23-án, szombaton 14.00 órától kerül sor a betléri kastélyparkban. A látogatókat a finomságok mellett korabeli kosztümökbe öltözött „nemesek” és kellemes zene várja. Az idei piknik középpontjában a halastó feletti különleges vízesés felújítása áll.

betlér kosztümösA közkedvelt kosztümös tárlatlátogatások idén nyáron sem maradnak el, júliusban és augusztusban minden szombaton 19.30-tól várják az érdeklődőket az esti kastélybarangolásra.

  • pr-i, rozsnyovidek/SzNM BM



Hagyj üzenetet