Az Apollo Mozi áprilisi programja

Az Apollo Mozi áprilisi programja

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központban működő Apollo Mozi áprilisban is várja a filmkedvelő közönséget. A vetítések helyszíne a Gömöri Hagyományok Háza (Betléri utca 8.).

április 5. 19.00 CSÜTÖRTÖKI MOZI

Na konci sveta / God´ s Own Country/ Isten országa

feliratos angol dráma, 2017, 104 perc, 15 éven aluliknak nem ajánlott, 3€

Rendező: Francis Lee

Szereplők: Josh O᾿Connor, Gemma Jones, Harry Lister Smith, Ian Hart, Alec Secareanu, Liam Thomas

Johnny Saxby juhtenyésztő Yorkshire-ben, aki frusztrációját időnként ivással és kötetlen szexszel vezeti le. Minden megváltozik a román vendégmunkás, Gheorghe érkezésével, akit a tavaszi munkák során segítségként alkalmaznak a farmon. Az intenzív kapcsolat új utat mutat Johnnynak.

április 12. 19.00 CSÜTÖRTÖKI MOZI

Bratříček Karel

lengyel-cseh dokumentumfilm, 2016, 79 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott, 3€

Rendező: Krystyna Krauze

Mitől volt olyan vonzó a „kis énekes nagy hanggal”, hogy a halála után több mint húsz évvel is állandóan éneklik a dalait és olvassák a verseit? Milyen a művész helyzete hazája tragikus történetében? Befolyásolhatja az egyén a történelem menetét? Kryl nemzete történetének áldozata volt? Tömegek szerették, mégis elhagyottan és elkeseredetten halt meg – mert soha nem tett kompromisszumokat. Emlékezés Karel Krylre születésnapján.

április 19. 19.00 CSÜTÖRTÖKI MOZI

Potvora / En Frygtelig Kvinde

feliratos dán dráma, 2017, 86 perc, 15 éven aluliknak nem ajánlott, 3€

Rendező: Christian Tafdrup

Szereplők: Anders Juul, Amanda Collin, Rasmus Hammerich, Sidse Mickelborg

Rasmus és Maria egy bulin ismerkednek meg, és a kezdeti flörtöt gyors események követik. Maria beköltözik Rasmus lakásába, és lépésről lépésre leigázza annak életterét. Párosuk kiegyensúlyozatlan, Maria céltudatos és domináns, Rasmus pedig mintha a pubertás és felnőttkor között vergődne. Christian Tafdrup drámájában hétköznapi párkapcsolati helyzeteket jelenít meg, melyekből két teljesen eltérő ember pontos portréja rajzolódik ki, akik kölcsönös vonzalmának destruktív következményei vannak.

április 22. 16.00 CSALÁDI VASÁRNAP

Spievaj / Sing / Énekelj!

amerikai-japán zenés, családi animációs film, 2016, 108 perc, 2€

Rendező: Garth Jennings

A vállalkozó szellemű Buster Moon-nak utolsó esélye van megmenteni a színházat, melyet apjától örökölt. Mindent egy lapra tesz fel – egy olyan nagyszabású énekes tehetségkutató versenyre, amilyet még nem látott a világ. Sokszínű az állati versenyzők összetétele, ahogy a repertoárjuk is, amely Frank Sinatrától egészen Lady Gagaig terjed.

április 26. 19.00 CSÜTÖRTÖKI MOZI

Úplní cudzinci / Perfetti sconosciuti / Teljesen idegenek

feliratos olasz vígjáték, dráma, 2016, 93 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott, 3€

Rendező: Paolo Genovese

Szereplők: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo

Barátok gyűlnek össze egy kellemes vacsorára. Évek óta ismerik egymást, és ez a találkozás is a könnyed piszkálódás és a nosztalgikus emlékek jegyében telne, ha nem születne meg a látszólag ártatlan ötlet: kitenni az asztalra a mobiltelefonokat és minden beérkező SMS-t és hívást megosztani egymással. Mennyit nem szabad egymásról tudnunk ahhoz, hogy barátok, szeretők, házastársak, szülők maradhassunk…?

  • pr-i, rozsnyovidek

Kérjük, közösségi oldalán ossza meg barátaival, ismerőseivel programajánlóinkat, írásainkat, hogy minél több emberhez eljussanak! Köszönjük!

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent összes tartalom szerzői jogvédelem alatt áll, a szerkesztőség engedélye nélkül tilos az írások, képek egészének vagy bármely részének felhasználása, másolása, utánközlése!


Hagyj üzenetet