Gröhling: Napközi nélkül az alapiskolák sem működhetnének

Gröhling: Napközi nélkül az alapiskolák sem működhetnének

Ha nem lenne napközi, az alapiskolák sem működhetnének – jelentette ki a hétfői kormányülés után Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.
Leszögezte, hogy a napköziket nem zárják be, a működtetésükre vonatkozó szabályokat már közzétették a minisztérium honlapján. Mint mondta, az alapelv ugyanaz, mint eddig, szigorúan be kell tartani a higiéniai és járványügyi előírásokat, és minimalizálni kell az olyan eseteket, amikor napközis osztályokat vonnak össze – idézi az oktatási minisztert a TASR.
„A fenntartók szigorúbban fogják ellenőrizni az iskolákat, hogy sehol ne alakuljon ki járványgóc. Ha nem lenne napközi, az alapiskola sem működhetne” – mondta a miniszter.
A következő hetekben további támogatást kapnak az iskolák felszerelésre, Gröhling hozzátette, hogy egész nyáron tárgyaltak erről. „A pénzügyminisztérium újabb forrásokat szabadít fel, legalábbis így egyeztünk meg” – mondta. Hozzátette, a tárca minden tartalékát arra fogja fordítani, hogy támogatást küldjön az iskoláknak számítástechnikai felszerelésekre.
  • tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet