Két keréken az ősök nyomában – tornagörgői bicajos tábor

Két keréken az ősök nyomában – tornagörgői bicajos tábor


Esemény részletek


Az Eleventum polgári társulás nyári sátrazós-bicajos tábort szervez 2020. augusztus 13-16. között 8-18 éves gyerekek, fiatalok részére. A sok élményt, jó szórakozást ígérő tábor bázisa Tornagörgő lesz, de a résztvevők elkerekeznek például Gombaszögre is. A táborozók létszáma korlátozott, jelentkezni augusztus 9-ig lehet.

A tábor célja, hogy a gyerekek megismerjék Tornagörgő és környezete természeti és történelmi jelentőségű szépségeit – ezzel is szeretnék támogatni a helyi ifjúság nemzeti identitásának fejlődését -, de kerékpáros tábor lévén megtanulják megjavítani a biciklikerék defektjét is, állítják a szervezők.

A biciklitúrákon kívül interaktív játékok is várják a résztvevőket, az egyes csapatok elkészítik saját zászlóikat, valamint találkoznak vadászokkal és ornitológusokkal, akik mesélnek nekik az erdők-mezők állatairól. A gyerekek kisebb hasznos biciklijavítási műhelytitkokat is megtudhatnak a táborban, és egyedülálló élményt nyújt majd az esti, fejlámpás biciklizés.

Az esti programok a táborozóknak és a nyilvánosságnak is szólnak. Lesznek koncertek, előadások, mesélés, zenélés, játék. Többek között Badin Ádám mesemondó látogat el hozzánk, valamint az Endorfin zenekar ad koncertet. A kulturális programok középpontjában a magyar nyelv és történelem, a hagyományőrzés állnak. A helyi kézművességgel a biciklitúra során meglátogatott helyszíneken (Körtvélyes, Várhosszúrét) ismerkedhetnek meg. A táborozás során a szülőknek is alkalmuk lesz csatlakozni a táborozókhoz így igazi családi élményt kaphatnak a résztvevők.

A szülők csatlakozhatnak a gombaszögi túrához is, ahol gulyás és tábortűz várja a táborozókat, és az út során a csapat érdekes helyeket látogat meg, például a Szilicei-jégbarlangot.

A táborban való részvétel 29 € (Eleventum-tagok számára) / 39 € (nem Eleventum-tagok számára). A táborozók részére biztosított az egész napi étkezés (5x), egy meleg étellel naponta, a sátrazás a görgői futballpályán, illetve a gombaszögi kempingben lesz. Az ár tartalmazza: napi étkezés, szállás, Gombaszög kemping díja, higiéniai berendezések, csomagszállítás, előadások, kulturális program. A táborozók számára praktikus bicajos holmival is (kulacs, fejlámpa, buff) is készülnek a szervezők.

Jelentkezés és bővebb információk az eleventum oldalán.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet