Hétvégi programajánló határon innen és túl

Hétvégi programajánló határon innen és túl

Újfent egy mozgalmas hétvége elé nézünk, mivel sok érdekes program gyűlt össze naptárunkban, most ezeket szeretnénk becses figyelmükbe ajánlani.

Az időjárás valószínűleg nem fogad minket igazán a kegyeibe, de a kultúrember nem ijed meg egy kis hűvöstől, borult égtől, hanem magára kap egy lajbit és indul művelődni, szórakozni.

PÉNTEK este 5 euro ellenében mindjárt hat együttes zúzza a görgői focipályán, név szerint: Bloody Roots, Cojones, Slytract, Slice of bread, Disaster és Tribe.

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a 15. Szepsi Napok, felsorolhatatlanul sok és sokféle programmal, a részletes plakáton minden elolvasható. Csak ízelítőül: több érdekes tematikájú (kötény, mackó)  kiállítás megnyitó, sportprogramok, egzotikus állatok, adománygyűjtés, hőlégballon, sütikavalkád, lovas bemutató, tűzijáték stb.  és rengeteg ismert és kevésbé ismert koncertfellépő: pl. Wolf Kati, Kállay Saunders András és sokan mások… Figyelem, a tombolán egy autót lehet nyerni! Gazdag a program, érdemes miatta megtenni azt a pár kilométert.

SZOMBATON reggel irány Murány! A jolsvai és gömörhorkai kerékpárklubok szervezésében kerékpártúrára indulhatunk a Murányi-fennsík Nemzeti Parkba (útba ejtve a híres murányi várat), találkozó a rőcei Billa parkolójában fél kilenckor.

Bár a következő rendezvény helyszíne messzebb esik Rozsnyótól, a környékünket érintő jótékony cél miatt feltétlenül itt a helye: a nagybalogi focipályán 11.00 órától zajlik majd a Balogvölgyi Rock Fesztivál, melynek bevételéből a berzétei árvaházat támogatják. A programban szerepelnek motorosok, csikósok, lesz baranta és folklórműsor, aztán jön a dolog rockos része többek között Vikidál, a Mobilmánia és a Pokolgép fellépésével.

Ezen a hétvégén kezdődik a fesztiválból Gömör-Tornai Nyárrá nőtt rendezvénysorozat – a hivatalos ünnepélyes megnyitónak ezúttal a magyarországi Égerszög ad otthont, napközben kincskereső túrával, este pedig Operafesztivállal.
A református templomban 19.00 órától a Magyar Állami Operaház művészei híres operaslágerekkel lépnek fel, házigazda Szegedi Csaba.

Mivel szombaton jól megnyitjuk a Gömör-Tornai Nyarat, a program VASÁRNAP már dübörög is tovább egy másik helyen…
Gömörszőlősön (HU) vasárnap Bionap lesz, mindennel, ami ezzel jár, ínyencségek testnek és léleknek: helyi, bio, kézműves termékek (kóstoló, vásár), szakmai előadások, faluséta, kecskesimogatás, mangalica és biokert nézegetés, gyermekprogramok: pl. mézeskalács játszóház, ugráló-csűr, játszótér népi játékok, arcfestés, íjászat, éheseknek kemencés és bográcsos ételek kóstolója, kecskesütés, délután 3-kor Alma együttes, lesz még kiállítás, néptáncegyüttesek fellépése, este táncház…

Délutáni, szintén magyarországi ajánlatunk: az aggteleki Baradla-barlangban zajlik a következő zenés program, a Holdviola-koncert a XI. Borsodi Művészeti Fesztivál rendezvényeként látható a barlang Hangversenyterméban, kezdés 17.00 óra.

Kedves Olvasók, válogassanak kedvükre "határtalan" ajánlatunkból, kellemes hétvégét és jó szórakozást kívánunk!

-pr-

Dátum: 2011-06-24
Helyszín: Szepsi,


Hagyj üzenetet