Hétvégi programok – disco, folklór, opera, térzene

Diákok, pedagógusok nagy-nagy örömére kezdődik a vakáció, akinek még nem, az is igyekszik, ha csak egy hétvége erejéig is, kilépni a mókuskerékből és élvezni a nyarat. Ehhez kínálunk néhány programot:

PÉNTEKEN  délután kezdődnek a Falunapok Kecsőben, ünnepélyes megnyitó, koszorúzás, ökumenikus istentisztelet, majd kultúrműsor a falu főterén, sötétedés után tábortűz és tűzijáték!

Este nyárindító disco DJ Zsillával a hosszúréti kultúrházban.

Nagyidán kezdődik a IV. Ilosvai Folklórfesztivál, pénteken este táncház,
SZOMBATON délután 15.30-tól sok-sok érdekes látnivaló: kiállítás, családi programok gyermek néptánc együttesek fellépésével, komédiásokkal, íjászokkal, helyi ételekkel, kézművesekkel. Este 8-tól a 60 éves Ilosvai gálaműsorral ünnepel, melyben fellépnek a baráti folklórcsoportok, hagyományőrzők és népzenészek, utána táncház lesz.

Szombaton Kecsőben is folytatódnak a falunapok, 9.00 órakor zenés ébresztővel köszöntik a falu népét és rögtön ügyességi versenyekre invitálják a gyerkőcöket. Délután focicsapatok küzdenek a Falunapok Kupájáért, de lesz ugrálóvár, kocsikázás, erőpróba és repülőmodellezés is. Az kiéhezett közönséget babgulyás, pacal, halászlé várja, majd belevethetik magukat az esti utcabál forgatagába.

VASÁRNAP is folytatódik az Ilosvai-ünnepségsorozat, az együttes megalakulásának 60. évfordulója alkalmából szervezett műsor 18.00 órakor kezdődik a kassai Állami Színházban.

Aki másfajta zenei csemegére vágyik, annak ajánlom figyelmébe Jakub Pustina operaénekes rusztikus környezetben, a lucskai "rossz templomnál" vasárnap délután zajló koncertjét.

A Gömör-Tornai Nyár rendezvénysorozat következő eseményén egy igazán érdekes kezdeményezés részesei lehetünk – a betléri kastélyparkban ezentúl egész nyáron, minden vasárnap este 18.00 órai kezdettel térzenét hallgathatunk a magnólia fa alatt a Retro Music Band jóvoltából. A koncert után éjszakai kastélylátogatásra invitálják a látogatókat, ne hagyják ki!

Bővebb információért kattintson az egyes programokra a főoldalon.

Szép hétvégét és kellemes időtöltést kívánunk!

u.i.: A szervezetek, intézmények figyelmébe – ha szeretnék programjaikat egy újabb helyen is reklámozni, szívesen megjelentetjük azokat a Rozsnyó-vidék honlapon! És természetesen várjuk a lezajlott rendezvényekről szóló néhány soros beszámolókat, fényképeket is a rozsnyovidek@gmail.com címre.

Portálunk márciusi indulása óta több mint 8500-szor kattintottak az oldalainkra!
Az Önök rendezvényének, szervezetének híre így még több emberhez eljuthat.
Üdvözlettel,
Prékop Ivett
főszerkesztő

Dátum: 2011-07-01
Helyszín: -, -, -,