Felavatták a kibővített játszóteret

Felavatták a kibővített játszóteret

A rozsnyói Dél lakótelepen szeptember 10-én délelőtt, az új tanév megkezdése alkalmából ünnepélyesen átadták a vállalkozói inkubátor melletti kibővített játszóteret.

A távhővezetékek cseréje, szigetelése miatt az utóbbi hónapokban szinte az egész lakótelep építési területté változott, mindenütt földtúrások, akadályok, csövek, gödrök, por és zaj. A munkálatokat megvalósító TEKO-R hőszolgáltató cég a lakosok türelmét és együttműködését megköszönve vállalta a már meglévő játszótér bővítését, átalakítását. A vállalat honlapján három lehetséges javaslatból szavazták meg a lakosok azt a verziót, mely végül megvalósult.
Szeptember második szombatján aztán izgatott gyermekek gyűrűjében került sor a játszótér ünnepélyes átadására a város polgármesterének, a STEFE és a hozzá tartozó TEKO-R vállalatok képviselőinek jelenlétében. A városi vezetés és a szponzorok képviselői a megnyitó beszédek után jelképesen átvágták a szalagot és meglocsolták pezsgővel az új játszótér néhány játékát. A gyermekek szórakoztatásáról az Actores Városi Színház művészei gondoskodtak, akik vidám jelenetekkel és játékokkal tarkították  a megnyitó műsorát, a szponzor TEKO-R cég pedig ajándékokat – léggömböket, színes ceruzát, üdítőt stb. – osztott szét az apróságok között.
Maga a játszótér nagy sikert aratott a "célközönség" soraiban, a kicsik nagy örömmel vették birtokba az új játékokat. A cég tájékoztatása szerint arra törekedtek, hogy olyan attraktív, különféle sportos-játékos aktivitásokat szolgáló elemeket építsenek ki a játszótéren, melyek egyúttal biztonságosak és környezetbarát, természetes anyagokból készültek. A játszótér átalakításának költségei meghaladták a tízezer eurót.
Fotóink az játszótér építése és átadása során készültek.
-pr

fotó: Prékop Ivett

Dátum: 2011-09-15
Helyszín: Tornalja,


Hagyj üzenetet