Terra Incognita – programbemutató és rendezvénynaptár

Terra Incognita – programbemutató és rendezvénynaptár

Október 13-án Rozsnyón, a Gömöri Művelődési Központban ismertették a Kassa Megyei Önkormányzat Kulturális Központjának munkatársai a Terra Incognita nevű pályázati programot.

Az összejövetelen környékbeli civil szervezetek, kulturális intézmények képviselői és polgármeseterek voltak jelen, akiket Mgr. Helena Novotná, a Gömöri Művelődési Központ igazgatónője és Ing. Lívia Kratochvílová, a Kassa Megyei Önkormányzat Kulturális Központjának igazgatónője köszöntött. A Terra Incognita támogatási programot PhDr. Soňa Kostrábová mutatta be, ismertette annak céljait, pályázati feltételeit, a kapcsolódó helyszíneket és gyakorlati tanácsokkal is szolgált a rendezvények előkészítését illetően.
A program ismertetése után egy rövid workshop következett. A résztvevők három csoportot alkottak és a hagyományos rendezvényeket, valamint a jövőbeni terveket figyelembe véve megalkották a Terra Incognita programhoz kapcsolódó egész éves rendezvénynaptárt.  A hasznos és jó hangulatú programismertető a berzétei Lovas udvar megtekintésével és ebéddel zárult.

A Terra Incognita (Ismeretlen Föld) pályázati program bemutatásának aktualitását az adja, hogy közeledik a második leadási határidő, vagyis az érdeklődők október 31-ig pályázhatnak rendezvényeikkel. A program célja a szellemi és kulturális értékek, valamint az aktív idegenforgalom támogatása a három tematikus úton – Gótikus, Vas és Borút – kialakított termékek és szolgáltatások tartósan fenntartható kínálatának segítségével. Egyúttal része a Kassa – Európa Kulturális Fővárosa 2013 projektnek.
A program adminisztrátora, lebonyolítója a Kárpátok Alapítvány, honlapjukon rendszeresen tájékoztatnak a pályázatokkal kapcsolatos aktuális eseményekről.
Dátum: 2011-10-17


Hagyj üzenetet