Ismét sikeres volt a rozsnyói városnéző séta

Ismét sikeres volt a rozsnyói városnéző séta

Szombaton délután a napfényes időjárás kedvezett az Idegenvezetők Világnapja alkalmából szervezett városnéző sétának, melyen több mint hatvan érdeklődő vett részt.

A Turisztikai Információs Központ (TIC) jóvoltából városunk immár hatodik alkalommal kapcsolódott be a rendezvénysorozatba. Keszi István, a TIC munkatársa vezette körbe a látogatókat a történelmi épületekkel övezett, ritkaságnak számító négyzet alakú főtéren és a résztvevők fellátogathattak a Rozsnyó jelképének számító Őrtoronyba is, ahonnan a kellemes napsütéses időnek köszönhetően remek kilátás nyílt a városra és a környező hegyekre.

Az Idegenvezetők Világnapját 1985 óta szervezik, Szlovákia városaiban kilencedik éve kedveskednek az idegenvezetők ingyenes városnéző séták szervezésével a helyi lakosoknak és turistáknak. A Szlovákiai Idegenvezetők Társulásának összegzése szerint az idei rendezvényeken országos viszonylatban 1950 érdeklődő vett részt 60 idegenvezető kalauzolásával. Az áttekintés szerint Besztercebányán 431 látogatót 6 idegenvezető kísért, Szakolcán 356 látogatót 6 idegenvezető, Kassán 250 látogatót 5 idegenvezető, Liptószentmiklóson 248 vendég és 2 vezető volt, Nyitrán 215 látogató és 7 vezető, Pozsonyban 201 látogató és 4 vezető, Alsókubinban 100 látogató és 4 vezető, Bártfán szintén 100 látogató és 1 idegenvezető, Rozsnyón 63 látogató és 1 idegenvezető, Vágsellyén 44 látogató és 1 vezető, Túrócszentmártonban 31 látogató és 22 vezető, végül Zsolnán 6 látogató vett részt 1 idegenvezető kíséretében.

A február 18-án lezajlott rozsnyói városnéző sétáról szóló kisfilmet a hírek.sk nevű szlovákiai magyar televíziós hírportálon tekinthetik meg olvasóink, az idegenvezetést megörökítő fotókat pedig a Turisztikai Információs Központ Facebook oldalán.

forrás: TIC Rozsnyó, http://www.touristguides.sk
fotó: GIT archívum

pr-
www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2012-02-22


Hagyj üzenetet