Megemlékezés Krasznahorkaváralján

Megemlékezés Krasznahorkaváralján

Március 17-én, egy héttel a krasznahorkai várban történt tragikus tűzeset után a Csemadok helyi szervezete rövidített programmal ugyan, de megemlékezett a magyar forradalom és szabadságharc kitörésének napjáról.

Az előző évekhez képest kevesebb helyszínen emlékeztek meg a márciusi eseményekről a Krasznahorkaváraljai Csemadok Alapszervezet tagjai.  A múlt szombati tűzvész miatt elmaradt a vár kriptájába meghirdetett koszorúzás és a kultúrházba tervezett ünnepi műsor. A kulturális szervezet vezetősége nem akarván megszakítani a több évtizedes hagyományt, a tornyai nélkül maradt "csonka" vár árnyékában tartotta meg az idei megemlékezést. A résztvevők a helyi temetőben a forradalom tiszteletére emelt kopjafánál, Ersőssy Lajos honvédszázados sírjánál, majd Hokky István, a hősi halált halt áldozópap síremlékénél koszorúztak és tisztelegtek verssel, ünnepi beszéddel a szabadságharc emléke előtt.

A tavalyi, 2011-es ünnepi megemlékezés képei, köztük a vár kriptájában és kápolnájában készült fotók: Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

fotó: Kmotrik Péter
prékop, www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2012-03-21


Hagyj üzenetet