Sikeres volt a képzőművészeti foglalkozás-sorozat

Sikeres volt a képzőművészeti foglalkozás-sorozat

Tartalmasan eltöltött szerda délutánok, kreatív gyerekek csapata és ötletes, színvonalas alkotások jellemezték a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában szervezett képzőművészeti műhelyt.

Az utolsó augusztusi foglalkozáson Badin Gabriella múzeumpedagógus, a "képzőművészeti szerdák" egyik vezetője összegzésképpen elmondta, első alkalommal szervezték meg ezt a rendezvénysorozatot, ami a vártnál is nagyobb érdeklődéssel zajlott. A nyári szünet idején minden szerdán fogadták az alkotni vágyó gyerekeket, többnyire harminc körüli létszámban. A csemeték különböző képzőművészeti technikákat sajátítottak el és változatos témákban alkottak: volt viaszfestés, linónyomat, temperával való festés, modellezés, trikófestés, csendélet, Rozsnyó látképének ábrázolása és papírmasé állatok késztítése. Az igényes és sokféle felhasznált alapanyag ellenére a foglalkozásokon való részvétel ingyenes volt, ez pedig a támogatóknak köszönhető: Coop Jednota Alapítvány, Rozsnyó város és Stefe Távhőszolgáltató Vállalat.
A nyári képzőművészeti foglalkozásokon készült alkotásokat a Rozsnyói Vásár idején egy kiállítás keretében mutatják be a közönségnek.

pr-, www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2012-09-08


Hagyj üzenetet