Magyarságismereti Mozgótábor 2013

Magyarságismereti Mozgótábor 2013

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért pályázatot hirdet

 Magyarságismereti Mozgótábor – 2013

 Jubileumi, 20. évi programján való részvételre

 Utazz, tanulj, barátkozz!

Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon, járd körül nagy és kis városait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned, mint pályázni a Rákóczi Mozgótáborba. 4 határon túli magyar közösséget képviselő fiatalok; évente 12.000 kilométer; 3 busz, 5 fő helyszín,7 országot átfogó összefogás. Részese akarsz lenni? Pályázz!

 Tanulmányaikban eredményes, tehetséges, kreatív, talpraesett 14 – 18 éves fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek népünk hagyományai, irodalma és műemlékei iránt.

 A Rákóczi Mozgótábor időpontja: 2013. július első két hete

 

Mit kell tudni a táborról?

Az együtt töltött idő alatt a résztvevők – határontúli (erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, délvidéki) magyar fiatalok – körbejárják, megismerik Magyarországot, és otthonról hozott kulturális értékeiket a tábor tagjai számára közkinccsé teszik.

A tábor működése forgószínpadszerű, megérkezéskor a fiatalokat három csoportba osztják, melyek ciklusokban váltják egymást a helyszíneken – Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs -, ahol megismerkednek az adott várossal, valamint a környék nevezetességeivel. A tábor végül négynapos budapesti programmal zárul.

A részvétel ingyenes! Az utazást, a szállást (kollégiumokban), az ellátást (napi háromszori étkezés) költségét (+ kis zsebpénz) a Rákóczi Alapítvány fedezi.

 

Jelentkezéshez szükséges feltételek:

  • Önéletrajz-szerű bemutatkozó levél (elérhetőségek – levelezési és e-mail cím, telefonszám, családi körülmények ismertetése; eddigi tanulmányok, iskolák; érdeklődési körök, szakkörök, önképzőkörök, versenyek és azon elért helyezések; közösségi, egyházi feladatok)
  • Egyházi ajánlás, iskolai ajánlás
  • Becsületbeli nyilatkozat arról, hogy korábban még nem vett részt Magyarságismereti Mozgótáborban
  • Saját címre megcímzett és felbélyegzett válaszboríték.
  • 3-5 oldalas pályamunka az alábbi témák egyikében (kézzel vagy géppel írva – amennyiben elektronikus formában készül, kérjük e-mail-ben is elküldeni a dolgozatot):

Identitásgyűrűk

a) hogyan befolyásolják a személyiséget a különböző identitásgyűrűk. A “ki vagyok én” és “hova tartozom” örök kérdéseinek kifejtése

b) Az én soknyelvű és kultúrájú régióm – így élünk mi együtt s nem egymás mellett

II. Rákóczi Ferenc nevében egy levél, a Kárpát-medence népeinek. Mi lenne ma a fejedelem üzenete?

Kitartás? tehetség? szorgalom? Miben áll a siker titka? – interjú egy szakmájában elismert közéleti személlyel

Népi élet a facebook korában – milyen hatással van a virtuális tér a magyar népművészetre?

30 éves az István a király c. rockopera – nemzeti öntudat és zene kapcsolata

70 éve a Don kanyarnak (elbeszélgetés, interjú – akár igazi akár fiktív személyel: a történet előzményei és kihatásai a személy további életére)

Szervezők: a Kanadai Rákóczi Alapítvány, II. Rákóczi Ferenc alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért; Jeruzsálemi Templomos Lovagrend Magyarországi Főpriorátusa

 

Beküldési határidő: 2013. március 29. (postai bélyegző dátuma).

A pályázat elbírálásnak ideje, és értesítés a pályázatról: 2013. május

Beküldési cím: Mikóczy Ilona
Nová 16
932 01 Velky Meder
ilonamikoczy@rakoczialapitvany.hu

 

forrás, fotó: www.rakoczitabor.huHagyj üzenetet