Bálint-napi vércsepp – Valakinek te vagy az igazi!

Bálint-napi vércsepp – Valakinek te vagy az igazi!

A Vöröskereszt Bálint-napi vércsepp elnevezésű országos kampánya 2014. február 10-én indult és március 14-ig tart. Az idei kampány jelszava, „Valakinek te vagy az igazi”, nemcsak a szerelmeseknek szól, hanem tudatosítani szeretné, hogy mindenki, aki a véradás mellett dönt, megmenti valakinek az életét, hiszen egy döntő pillanatban éppen ő lesz a megfelelő adományozó, „az igazi” egy rászoruló számára.

Az országos kampány főleg a fiatalokat célozza meg, de megszólítja a rendszeres véradókat is. A véradás nemcsak a hagyományos rendelőkben zajlik, hanem Szlovákia több városában és községében mobil véradó helyeken is, iskolákban, cégekben, szervezetekben. Ezekről a helyszínekről a www.redcross.sk oldalon találnak bővebb információt az érdeklődők.
A Szlovák Vöröskereszt azoknak a szerelmes pároknak, akik a kampány során elmennek közösen vért adni, versenyt szervezett, melynek nyereménye egy hétvégi budapesti kirándulás. A verseny feltételei a Vöröskereszt honlapján, illetve Facebook-oldalán olvashatók.

balint napi vercsepp

Rozsnyón a Szent Borbála Kórház Hematológiai és Transzfúziós Osztályán várják a véradókat minden kedden és csütörtökön 7.00 órától. A véradók vigyék magukkal a személyazonossági igazolványukat, a betegbiztosítási kártyát és amennyiben nem először adnak vért, a véradó igazolványt is. Ne feledkezzenek meg a folyadékról és a könnyű reggeliről!

-rozsnyovidek.sk

forrás: redcross.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írásos anyagok, adatbázisok, képek, videók stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet