A Baross Gábor Terv és a civil szféra

A Baross Gábor Terv és a civil szféra

2014. március 31-én, hétfőn Somorján, a Fórum Intézet (Park utca 4.) konferenciatermében 13.00 órai kezdettel kerül bemutatásra a többek között a Kerekasztal gazdasági bizottságának szakemberei segítségével is kidolgozott Baross Gábor Terv, amely Dél-Szlovákia gazdasági fejlesztésének lehetőségével foglalkozik. A beszélgetés fő témáját a gazdasági előrelépés és a civil szféra kapcsolata képezi, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Dél-Szlovákia gazdasági fejlesztését és a hosszú távú koncepció kialakítását szolgáló Baross Gábor Terv hónapokon át, közgazdászok és régiós szakemberek, köztük a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szakértőinek bevonásával készült el. A gazdasági célkitűzéseknek akadnak olyan elemei, melyek a civil szektort is nagyban befolyásolják, különös tekintettel a szervezetek anyagi hátterére, társadalmi missziójára, fenntarthatóságára. Ezt a témát járja körül Farkas Iván, valamint a Kerekasztal gazdasági bizottságának szakértői.

Előadások listája:
Farkas Iván: Baross Gábor Terv vázlata, célkitűzései
Rajkovics Péter: Helyi gazdaságfejlesztés és a civil társadalom szerepe
Horváth Csaba: Környezetipar, környezetvédelem
Vitárius Lajos: Vállalkozásfejlesztés a régióban
Horbulák Zsolt: Dél-Szlovákia, mint gazdasági régió

A szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak! A rendezvény Facebook-oldala itt található: https://www.facebook.com/events/1435314250043210/

-rozsnyovidek.sk

forrás: Szlovákiai Magyarok Kerekasztala



Hagyj üzenetet