Értékes rozsnyói céhes gyűjtemény Rimaszombatban

Értékes rozsnyói céhes gyűjtemény Rimaszombatban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum ezekben a napokban Rozsnyói céhek (Rožňavské cechy) című vándorkiállításának keretében a céhes anyagok gazdag gyűjteményét mutatja be a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumban. A kiállítást, mely a rozsnyói céhek életét dokumentálja, PhDr. Oľga Bodorová, a Gömör-Kishonti Múzeum igazgatónője nyitotta meg. A megnyitón jelen volt Csobádi József, a Rozsnyói Bányászati Múzeum volt igazgatója és a múzeum igazgatásával megbízott Ing. Ján Hlobil is. A céhek életének érdekességeiről és a céhek ismertetőjegyeinek jelentőségéről Mgr. Sylvia Holečková, a kiállítás kurátora beszélt.
A Rozsnyói céhek című kiállítás 2010-ben nyílt meg Rozsnyón, azóta eljutott Pozsonyba, Komáromba, Fülekre és Budapestre is. A közeli Rimaszombatban 2014. augusztus 30-ig tekinthető meg a tárlat.

Sylvia Holečková, Rozsnyói Bányászati Múzeum

-rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet