Nagyanyáink gazdasága avagy a múzeum udvarán kicsit másképp

Nagyanyáink gazdasága avagy a múzeum udvarán kicsit másképp

Szokatlan nyüzsgést okoztak a Rozsnyói Bányászati Múzeum udvarán a háziállatok, melyeket „vendégségbe hívtunk“ a Nagyanyáink öröksége című rendezvényünk keretében. A látogatók egész nap gyönyörködtek hangjukban, sokféleségükben és színpompájukban. Némelyek közülük – a négylábúak, hagyták magukat simogatással kényeztetni. Érdekes volt a takarmánykeverékek, illetve a termékek – tojások – bemutatása is, volt liba-, kacsa-, galamb-, fácán-, fürjtojás és számos egyéb szárnyasé. A legtöbbet csodált a strucctojás volt.

17

A vadon élő állatok gondozásáról az erdészek meséltek, akik érdekes találós kérdésekkel és természetbe való játékokkal is készültek, az állatorvosok pedig válaszoltak a kíváncsi kérdésekre, melyet azt firtatták, hogyan kell vigyázni az állatok egészségére. A gyermekek figyelmét nem kerülték el az állatkákról szóló könyvek, melyeket a könyvtár dolgozói hoztak magukkal, valamint a múzeum állandó rozsnyói kiállításai sem, amelyek a rendezvény egész ideje alatt nyitva álltak.

25
A népzenei műsort óránként a rozsnyói alapiskolák és a Rozsnyói Művészeti Alapiskola tanulóinak rövid fellépése szakította meg.
A rendezvényt a Rozsnyói Bányászati Múzeum a Múzeumok éjszakája alkalmából szervezte. A program a kedvezőtlen időjárás miatt az eredetileg tervezett időpont helyett 2014. május 21-én, szerdán valósult meg. A rendezvény sikeréről tanúskodik a nagy érdeklődés is – a közel 700 látogató.

19
A rendezvény sikeres lebonyolításához hozzájárultak: Kisállattenyésztők Szlovák Egyesületének Jólészi Alapszervezete, berzétei Lovasudvar, Rozsnyói Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet, Szlovák Állami Erdőgazdálkodási Vállalat Rozsnyói Üzeme, Rozsnyói P. Dobšinský Gömöri Könyvtár.
Köszönjük!

 

szöveg: Sylvia Holečková, Rozsnyói Bányászati Múzeum

fotók: Rozsnyói Bányászati Múzeum

-rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet