A Bányászati Múzeum Galériájában a Művészeti Alapiskola végzősei mutatják be munkáikat

Júniusban a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában már hagyományosan bemutatjuk a Rozsnyói Művészeti Alapiskola képzőművészeti osztálya abszolvenseinek alkotásait. Mgr. Jana Kušnierová és Mgr. Barbora Krajčiová tanító nénik vezetésével 2014-ben 13 tanuló fejezte be sikeresen a képzőművészet szakot.

absolvennti ZUŠ 052

A bizonyítványok átadásával egybekötött ünnepélyes kiállításmegnyitóra 2014. június 4-én került sor a Bányászati Múzeum Galériájában. A rendezvényt Mgr. Jana Kušnierová vezette. Pavol Burdiga, Rozsnyó város polgármestere jelenlétében a végzősöket, családtagjaikat, osztálytársaikat és ismerőseiket Eva Klenovská, az iskola igazgatónője köszöntötte. A tanulók szüleinek képviseletében Ing. Róbert Hanuštiak mondott beszédet. A képzőművészek – az I. és II. tagozat végzőseinek – érdekes és sokszínű munkáit bemutató kiállítás 2014. június 30-ig látogatható.

absolvennti ZUŠ 004

-rozsnyovidek.sk

szöveg: Sylvia Holečková, Rozsnyói Bányászati Múzeum

fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!