Népzenei Tanoda indul Tornalján

Népzenei Tanoda indul Tornalján

2014. szeptember 14-én, vasárnap indul a Népzenei Tanoda duda és citera oktatása felnőtteknek – duda oktatás délelőtt, citera délután a Tornaljai Művelődési Központban.
Oktatók: duda – Dsupin Pál tanár, népzenész
citera és hegedű – Pusko Márton népzenész, a Parapács zenekar prímása

A hétvégi, szeminárium jellegű oktatásra elsősorban felnőtteket várunk!
DUDA – Olyan kezdő tanulók jelentkezését várjuk, akik már túl vannak az első szédülésen, ájulás közeli állapoton, merev, begörcsölt arcon és ajkakon, s két – három egyszerű nótát el bírnak fújni. Az oktatott anyag a tervek szerint Pál Pista bácsi dalai és dudajátéka. Hangszert az érdeklődők hozzanak magukkal! Részvételi díj 5,- €.
CITERA – Teljesen kezdő, vagy korábban már citerázó felnőttek jelentkezését várjuk, hangszert (10 darabot) korlátozott számban tudunk biztosítani. A részvétel ingyenes, amennyiben az érdeklődő renderesen fogja látogatni az egyes foglalkozásokat.
HEGEDŰ – A hangszert kezelni tudó gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket várunk, akik a népzenével szeretnének megismerkedni. A részvétel ingyenes, amennyiben az érdeklődő rendszeresen fogja látogatni az egyes foglalkozásokat.
Gyerekek számára (8 -10 éves kortól), akár szüleikkel együtt, hétköznaponként nyújtunk citera oktatást, hangszert korlátozott számban tudunk biztosítani. Érdeklődni a Tornaljai Művelődési Központban lehet. Hamarosan tovább bővülnek a lehetőségek!

-rozsnyovidek.sk, forrás, fotó: Tornaljai Művelődési Központ FB



Hagyj üzenetet