Várják a jelöléseket a város díjára és a díszpolgári címre

Május 31-ig várják a lakosok indoklással kiegészített javaslatait, kik kapják idén Rozsnyó Város Díját és a díszpolgári címet. A díjakat a kitüntetettek a Rozsnyói Városnapok alkalmából veszik majd át, melyre a szeptemberi vásárral egy időben kerül sor.

A Rozsnyó Város Díszpolgára címet olyan személyeknek adományozzák, akik jelentős módon hozzájárultak a város fejlődéséhez és gyarapodásához, érdekeinek védelméhez, jó hírének növeléséhez a világban, illetve akik kiváló alkotói teljesítményükkel gazdagították az emberiség ismereteit. Rozsnyó Város Díját kiváló alkotói teljesítményekért és a tudomány, technika, művészet, publicisztika és közhasznú tevékenység területén elért kimagasló eredményekért ítélik oda, továbbá olyan személyek kaphatják, akik kiemelkedő módon hozzájárultak a város gazdasági, kulturális és sportéletének fejlődéséhez, Rozsnyó népszerűsítéséhez itthon és külföldön. A város díjával jutalmazhatják az emberi életeket és a város vagy polgárainak javait mentő személyeket is. Kivételes esetekben az egyén halála után – in memoriam – is megítélhetik a díjat.

A díjakra vonatkozó javaslatokat a polgárok 2015. május 31-ig adhatják le személyesen a városi hivatal ügyfélszolgálatának iktatójában, vagy elküldhetik elektronikus formában a helena.sujanska@roznava.sk e-mail címre, illetve hagyományos postai úton a városi hivatal címére:

      Mestský úrad
      Odbor všeobecnej a vnútornej správy
      Šafárikova 29
048 01 Rožňava

-pr-i, rozsnyovidek.sk, forrás, fotó: roznava.sk